Ljeto u Prijestonici: Drugi 'Royal Music' od 9. do 11. avgusta
02.08.2013

Manifestacija će biti održana na Ljetnjoj pozornici, od 9. do 11. avgusta, a baš kao i prošle godine, na sceni će se naći niz rok sastava iz zemlje i inostranstva.

Nalik prvom izdanju, tri festivalske noći i ovog će puta imati dva segmenta. Naime, program na Ljetnjoj pozornici počinjaće u 20 časova, i to takmičarskim dijelom, dok će od 22 časa nastupati popularni rock sastavi iz zemalja regije. Ove godine, riječ je o bendovima 'Osvajači' (petak, 9. avgust), 'Van Gog' (subota, 10. avgust) i 'Zabranjeno pušenje' (nedjelja, 11. avgust).

U takmičarskom programu pojaviće se ukupno osam bendova iz zemlje i regiona. Za razliku od prošle godine, takmičarski program trajaće sve tri festivalske večeri. Naime, tokom prve i druge noći, na programu je polufinale, a publici na Ljetnjoj pozornici predstaviće se po četiri benda. Po dva sastava iz obje polufinalne noći, u nedjelju će nastupiti u finalu.

Svi bendovi u polufinalu će biti u prilici da se predstave nastupom u trajanju od 20 minuta, pri čemu će odsvirati i po jednu pjesmu crnogorskog kantautora Miladina Šobića. Pobjednika takmičarskog programa očekuje značajna novčana nagrada, u iznosu od tri hiljade eura.

Učesnici takmičarskog programa biće bendovi 'New Citizens' (Novo Mesto), 'Sane' (Zagreb), 'The Rock Flock' (Zagreb), 'Dede Putra' (Bihać), 'Dark Sky' (Kosovska Mitrovica), 'Šesto čulo' (Sremska Mitrovica), 'Indigo pop' (Podgorica) i Vanja Radovanović & Band (Nikšić).

Revijalni dio donijeće velike koncerte popularnih sastava iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Prve noći sviraće 'Osvajači', a u subotu, 10. avgusta, pred cetinjskom publikom prvi put će nastupiti kultni beogradski bend 'Van Gog'. Festival će u nedjelju, 11. avgusta, biti zatvoren nastupom sarajevske grupe 'Zabranjeno pušenje'.

Ulaz na sve tri festivalske noći, kao i pri svim ostalim segmentima programa „Ljeto u Prijestonici“, biće slobodan.

foto02081

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018