Rijeka Crnojevića: Riječka noć protekla uspješno, uz izuzetnu posjećenost
28.07.2013

Sedmočasovna zabavna manifestacija, koju su organizovali Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, uz podršku MZ „Rijeka Crnojevića“, lokalnih privrednika i mještana, te više partnerskih institucija i kompanija, protekla je krajnje uspješno, uz izuzetnu posjećenost.

Naime, premijernom izdanju Riječke noći, prema zvaničnoj procjeni, prisustvovalo je oko 2.500 posjetilaca, a u Rijeku Crnojevića – od ranog popodneva sve do večernjih časova – pristiglo je više od 600 vozila, počev od privatnih automobila sve do turističkih autobusa.

Od samog početka manifestacije, zakazanog za 19 časova, posjetioci su bili u prilici da prate sadržajan muzički program, koji je obuhvatao različite žanrove - od starogradske muzike, preko popa, sve do elektronske muzike.

Za posjetioce, na brojnim štandovima na šetalištu, bilo je upriličeno besplatno posluženje lokalnih specijaliteta i vina iz Riječke nahije, a uz promotivne cijene točeno je i „Nikšićko pivo“. Program su podržali i ugostitelji iz Rijeke Crnojevića. Publiku na šetalištu animirali su i članovi Kulturno - umjetničkog društva „Njegoš“, te budvanski „Feštađuni“.

Na veliku pozornicu u Rijeci Crnojevića, prvi su izašli članovi ansambla „Dobri momci“, čiji je nastup trajao dva sata.

Nakon njih, pred brojnim posjetiocima nastupio je i izvođač večeri - Dženan Lončarević, koji je tokom dvočasovnog repertoara izveo čitav niz svojih, ali i popularnih melodija drugih izvođača.

Veče je ’zaokruženo’ spektakularnim ’back2back’ setom DJ-eva Mr Jools i Royales, koji su bili stacionirani na starom mostu. Muzički program okončan je u ranim jutarnjim satima.

Gosti, koji su u Rijeku Crnojevića doputovali iz brojnih crnogorskih gradova, a među kojima su bili i turisti koji borave na crnogorskom primorju, time su ispratili događaj koji - prema brojkama - predstavlja jednu od najvećih manifestacija organizovanih u tom mjestu tokom posljednjih decenija.

Od samog početka, sve do jutarnjih sati, Riječka noć proticala je bez organizacionih i drugih poteškoća, a isto se može konstatovati i za funkcionisanje saobraćaja na putnim dionicama do Rijeke Crnojevića.

Obraćajući se predstavnicima medija, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako izuzetno interesovanje posjetilaca govori o uspješnosti koncepta prve Riječke noći.

- Riječka noć opravdala je naša očekivanja. Naša ideja bila je da kroz organizaciju ovog događaja afirmišemo i promovišemo Rijeku Crnojevića, ali i da ovakvo veče postane segment po kojem će se prepoznavati čitava Riječka nahija. Uspjeli smo u tome, a Prijestonica Cetinje od večeras je na svojoj teritoriji dobila još jednu veliku zabavnu manifestaciju. Riječka noć samo je jedna od naših aktivnosti u pravcu oživljavanja Rijeke Crnojevića - kroz punu koordinaciju sa Mjesnom zajednicom i stanovništvom, radićemo na ispunjavanju prioriteta u cilju valorizacije potencijala ovog kraja - kazao je on.

Kako je to definisano ranije - Riječka noć postaće tradicionalna manifestacija, te je večerašnji događaj tek početak jednog novog, uspješnog turističko - zabavnog događaja na području Prijestonice Cetinje.

Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje zahvaljuju posjetiocima koji su ispratili večerašnju manifestaciju, kao i predstavnicima MZ „Rijeka Crnojevića“, tamošnjim mještanima i privrednicima, Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, Opštini Budva, „Nikšićkom pivu“, kompaniji „Voli“, „Aquamonta“, Udruženju kuvara Crne Gore, Kulturno - umjetničkom društvu „Njegoš“, budvanskim „Feštađunima“ i radiju Cetinje. Organizatori zahvaljuju na asistenciji Domu zdravlja - Cetinje, te predstavnicima Uprave policije - ispostava Cetinje, koji su pružili poseban doprinos cjelodnevnim regulisanjem saobraćaja na putnim pravcima ka Rijeci Crnojevića.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018