Završen Cetinje Jazz Fest 2013
27.07.2013

Tradicionalna manifestacija, u čijoj su organizaciji učestvovali Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, ove je godine upriličena u pet lokala u gradskom jezgru, a nastupio je jednak broj domaćih džez ansambala.

Festival je otvoren u ponedjeljak, 22. jula, dvočasovnim nastupom kvarteta „So What“ u Dvor Cafeu. Tom prilikom, cetinjskoj publici predstavili su se Sanja Raičković, Vladan Jestrović, Mićko Peruničić i Ivan Ivanović.

Naredne noći, u ispunjenoj bašti Gradske kafane, svirali su Blažo Tatar, Milivoje Pićurić, Ivan Marović i Stefan Pavićević, objedinjeni u, cetinjskoj džez publici, dobro poznatom sastavu „Baltazar“.

Treći dan festivala donio je nastup legendarnog domaćeg kvarteta – „Piva Jazz Band“. Šule Jovović, Ivan Marović i Zoran Ćetković nastupili su u bašti Academia Puba.

Pretposljednje veče obilježio je koncert na Balšića pazaru. Pred publikom u New Yorku, naime, nastupio je kvartet „Dr Wolf“, koji čine Vuk Marković, Boris Bastać, Vido Uskoković i Branko Koprivica.

Festival je zatvoren sinoć, u bašti hotela „Grand“. Na kultnoj lokaciji, koja je prvi put ugostila Cetinje Jazz Fest, nastupio je bend „Ishi Jazz“ (Vili Ferdinandi, Zlatko Baban, Predrag Đikanović, Šule Jovović, Boban Aleksić).

Uz dobre svirke, tokom kojih su posjetioci uživali u različitim stilovima džeza, ovogodišnji Cetinje Jazz Fest obilježila je dobra organizacija, koju su u bitnoj mjeri podržali i ugostiteljski objekti u kojima je manifestacija realizovana.

Otud, priča o jednom od najznačajnijih džez festivala u našoj zemlji, od sinoć je bogatija za još jedno, četvrto uspješno poglavlje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018