Veče boksa: Roganović zasluženo do WBC titule
26.07.2013

„Veče boksa“ koje su, u sklopu programa „Ljeto u Prijestonici“ organizovali Prijestonica Cetinje i Crnogorski bokserski klub „Cetinje“ privuklo je pažnju više od 2.000 posjetilaca. Uz glavnu borbu, upriličena su i četiri uvodna meča – tri amaterske i jedna profesionalna borba.

Počelo je amaterskom borbom pionira, u kojoj su se sastali mladi članovi Bokserskog kluba „Podgorica“ Stefan Savković i Nenad Marković.

U drugoj uvodnoj borbi, nastupili su juniori Nikola Grgurović (Podgorica) i Armin Sinanović (Prijepolje). Nakon tri runde, sudijskom odlukom, borba je završena bez pobjednika. Juniori su se sastali i u posljednjoj amaterskoj borbi večeri - ovog puta u ringu su bili Marko Božović (Podgorica) i Mirza Đuhić (Prijepolje), a pobjeda je pripala crnogorskom bokseru.

Više uzbuđenja viđeno je u glavnoj uvodnoj, ujedno i najkraćoj borbi večeri. Naime, duel Slavka Markovića (Podgorica) i Bojana Žarkova (Novi Sad) završen je već u drugoj rundi. Marković je pobijedio nokautom.

Konačno, u glavnoj borbi, u ringu su se pojavili Dragan Roganović i Goran Milenković. Uz snažnu podršku publike, Roganović je bolje otvorio meč, čiji je početak karakterisalo strpljivo taktičko nadmudrivanje protivnika. Raznovrsni napadi i blaga nadmoćnost učinili su da Roganović već nakon četvrte runde stekne bodovnu prednost. Ipak, dinamičnija predstava gledana je tek od šeste runde, da bi finiš – počev od osme, sve do desete runde, obilovao uzbuđenjima, ali i znatno boljim izdanjem Roganovića. Izuzetak se dogodio sredinom osme runde, kada je Milenković razornim udarcem uzdrmao domaćeg boksera, no u naredne dvije, gledane su serije udaraca Dragana Roganovića.

Sudije su jednoglasno proglasile Roganovića pobjednikom, odnosno, izraženo u bodovima – 98:92, 98:93, 99:92.

Nakon večerašnje borbe utisak je da je Roganović, iako mlađi, bio znatno bolji suparnik u ringu, te je, na oduševljenje brojnih gledalaca, sasvim zasluženo podigao prvi internacionalni profesionalni pojas u svojoj karijeri.

Cetinjski borac od večeras, iz sedam profesionalnih borbi, ima šest pobjeda i remi. Milenković je, sa druge strane, večeras na Cetinju doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Dragan Roganović, nakon osvojenog odličja, kazao je kako je prezadovoljan zbog svoje prve međunarodne profesionalne titule.

- Kako nikad prije nijesam boksovao duže od šest rundi, pribojavao sam se dužine večerašnje borbe. Ipak, nakon četiri mjeseca priprema sa trenerima Dejanom Popovićem i Perom Vujovićem dostigao sam neophodnu spremnost i za ovakve borbe, na međunarodnoj sceni. Ovom prilikom posebno bih zahvalio svojoj publici, koja je večeras bila odlična, kao i  gradonačelniku Aleksandru Bogdanoviću i Prijestonici Cetinje na velikoj podršci tokom proteklog perioda – istakao je Roganović.

Govoreći o suparniku, Roganović je kazao da je riječ o izuzetnom borcu, što je potvrdio i razornim krošeom u osmoj rundi, ali i činjenica da je Milenković na Cetinju prikazao boks bez niskih udaraca.

Večerašnji trijumf Draganu Roganoviću donijeće znatan napredak na svjetskoj profesionalnoj listi.

„Veče boksa“ na Ljetnjoj pozornici, uz organizatore – Prijestonicu Cetinje i CBK „Cetinje“, podržali su i brojni partneri i sponzori - Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, „Avala Casino“, „Monteput“, „Voli“, „Budvanska rivijera“, „Prizma“, „Autoventura“, „Megamarket“, „L'Angolo“, „Dvor“, „Academia Pub“ i „Mala Lokanda“.

Događaju su, između ostalog, prisustvovali predstavnici Svjetskog bokserskog kongresa (WBC), te domaćih i bokserskih federacija iz regiona.

Organizatori događaja zahvaljuju brojnim sugrađanima i gostima koji su ispratili večerašnju manifestaciju, kao i predstavnicima Uprave policije – Ispostava Cetinje i Domu zdravlja – Cetinje na pruženoj podršci.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018