Počela druga Cetinjska likovna kolonija
21.07.2013

Ovogodišnju Cetinjsku likovnu koloniju, koja je posvećena obilježavanju dva stoljeća od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, otvorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Pozdravljajući učesnike, gradonačelnik Bogdanović kazao je kako je Cetinjska likovna kolonija, iako namlađa, već našla svoje mjesto među značajnim događajima u kulturnom životu našeg grada.

- Nakon prošlogodišnjeg entuzijastičnog poduhvata, oličenog u premijernom izdanju kolonije – ove godine već smo dobili manifestaciju koja će trajati deset dana, tokom kojih će u našem gradu stvarati niz umjetnika. Vjerujem da je posebno važno i što je Kolonija, kao dio programa „Ljeto u Prijestonici“, istovremeno posvećena i značajnom nacionalnom jubileju - 200. godišnjici rođenja Petra II Petrovića Njegoša. To je, svakako, za sve nas bio i dodatni motiv da novo izdanje ove likovne smotre bude organizovano i ispraćeno na još značajnijem nivou - kazao je on.

photo21071

Učesnici druge Cetinjske likovne kolonije, čiji su organizatori Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Udruženje novinara Cetinja, narednih će dana stvarati na više gradskih lokacija – u Njegoševom i parku „13. jul“, te u hotelu „Grand“.

Na listi učesnika Kolonije, između ostalih, nalaze se Vojo Tatar, Božidar Bošković, Milo Pavlović, Ljubo Brajović, Mišo Vemić, Miki Radulović, Luka Lagator, Velja Bugarin, Mirjana Marsenić, Ljuban Popadić, Lidija Nikčević, Tijana Gordić, Marija Kapa, Nikica Raičević, i Predrag Gazivoda, a radove će priložiti i Vojo Stanić, Dimitrije Popović, Luka Berberović, Ratko Odalović, Aldemar Ibrahimović i Vaso Nikčević.

Radovi nastali tokom Kolonije, biće predstavljeni na posebnoj izložbi.

Podsjetimo, Cetinjska likovna kolonija utemeljena je prošle godine, a od tekuće je sastavni segment programa „Ljeto u Prijestonici“.

Uz Koloniju, program "Ljeto u Prijestonici" sjutra će biti nastavljen otvaranjem još jedne manifestacije - četvrtog "Cetinje Jazz Festa". Naime, sa početkom u 22 časa, u bašti Dvor Cafea nastupiće podgorički kvartet "So What?".

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018