RTCG: Znatan rast turističkih posjeta Cetinju
20.07.2013

Tokom prvih šest mjeseci, kako stoji u tekstu, broj turista koji su posjetili naš grad znatno je veći u odnosu na isti period prošle godine – a uvećanje iznosi blizu 50 odsto.

U nastavku, integralno prenosimo tekst sa portala www.rtcg.me.

Sve više turista posjećuje crnogorsku Prijestonicu. Direktorica cetinjske Turističke organizacije Ana Ivanović kaže da je za prvih šest mjeseci znatno uvećan broj turista koji su posjetili crnogorsku prijstonicu, a ta cifra, kako je kazala, povećana je za preko 16 hiljada posjeta, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 47 odsto.

“Bilježimo veliki broj izletnika iz Rusije i SAD-a, a osim individulnih turista, na Cetinje dolaze ogranizovane grupe iz Njemačke, Češke, Engleske, Austrije, Poljske, Mađarske, Francuske, pa čak i sa Tajlanda i Kine”, kazala je Ivanović za Radio Crne Gore.
 
Ona je naglasila da je posebno raduje što može reći da je počela i naplata boravišne takse što je, kako je kazala, dugo bilo problematično na Cetinju .

“Očekujem da će već do kraja jula biti ostvaren plan predviđen za čitavu godinu”, istakla je Ivanović.

Ona smatra da je za povećano interesovanje turista uveliko zaslužna predsezonska promotivna aktivnost ostvarena kroz predstavljanje ponude na brojnim sajmovima u regionu i inostranstvu.

“Ove godine uspjeli smo,pored ušešća na sajmovima, da naše promotivne materijale distribuiramo ambasadama kako u Crnoj Gori tako i van nje kao i predstavništvima Nacionalne turističke organizacije koja se nalaze izvan zemlje”, kazala je Ivanović.

Takođe, ona je podsjetila da je Cetinje prije svega izletnička turistička destinacija, zbog čega je TO na ovogodišnjim sajmovima, kako bi pomogla lokalnim ugostiteljskim i turističkim objektima, promovisala i smještajne kapacitete grada kako bi se period zadržavanja turista produžio.

“Rekla bih da je i to urodilo plodom jer iz razgovora sa vlasnicima hotela i privatnog smještaja saznajem da su zadovoljni i da imaju osjetan rast noćenja u odnosu na prošlu godinu”, rekla je Ivanović i dodala da očekuje dobru posjećenost tokom čitavog ljeta jer je u toku i manifestacija “Ljeto u Prijestonici”.

“Najavila bih sajam suvenira koji će biti održan sjutra .Tokom sajma, koji će biti upriličen u Njegoševom parku, posjetiocima će svoje proizvode predstaviti 35 izlagača – učesnika projekta “Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici Cetinje”, koji realizuju Agencija Ujedinjenih nacija za razvoj, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Prijestonica Cetinje.Uz suvenire autorki sa Cetinja, na sajmu će svoje radove predstaviti i gošće iz Bara, Kolašina i Mojkovca”, saopštila je ona.

M. Stanojević, Radio Crne Gore

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018