Svečano otvorena rekonstruisana saobraćajnica na ulazu u grad
12.07.2013

Tokom svečanosti, prisutne zvanice i građane pozdravio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je naglasio kako je rekonstrukcija raskršća „Cetinje“ na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva tek jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje, u saradnji sa partnerskim institucijama, realizuje gradska uprava.

- Dovoljno je osvrnuti se na započete, ali i već realizovane infrastrukturne i razvojne projekte, koji se, sasvim sigurno, mogu posmatrati izvjesnim zamajcem razvoju našeg grada – kazao je on.

Nakon toga, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i gradonačelnik Bogdanović, presijecanjem svečane vrpce, i zvanično su pustili u upotrebu rekonstruisanu saobraćajnicu.

Na kraju svečanosti, na novootvorenoj saobraćajnici uslijedio je defile old-tajmera iz više crnogorskih gradova.

Rekonstrukcija najvećeg i najfrekventnijeg raskršća na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva podrazumijevala je gradnju kružnog toka, čiji radijus iznosi 18 metara, zahvaljujući čemu će biti omogućena znatno bolja regulacija saobraćaja.

Takođe, tokom radova na ulazu u grad, uz kružni tok i pristupne saobraćajnice instalirana je javna rasvjeta, a uređene su i zelene površine. Tokom završne faze radova, na centralnom ostrvu postavljena je i skulptura sa motivom iz Oktoiha.

Investitori radova, vrijednih više od 500.000 eura, bili su Prijestonica Cetinje i Direkcija za saobraćaj.

Inače, riječ je o prvoj fazi radova na saobraćajnoj infrastrukturi na ulazu u grad. Naime, nakon gradnje kružnog toka, slijedi rekonstrukcija i gradnja novog saobraćajnog koridora ka gradskom jezgru.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018