Na Balšića pazaru održana manifestacija "Miris lipa i meda"
12.07.2013

Događaj, na kojem je učestvovalo više od 40 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Albanije, otvorili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore Petar Ivanović.

Pozdravljajući brojne posjetioce današnje manifestacije, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović čestitao je najstarijem pčelarskom društvu u zemlji – Udruženju pčelara Cetinja na uspješnoj organizaciji.

- „Miris lipa i meda“ danas je nezaobilazan događaj po kojem je prepoznat i naš grad. O tome, uostalom, govore i podaci o desetinama izlagača koji danas predstavljaju svoje proizvode na Balšića pazaru, ali i sve uspješne godine tokom kojih je građen imidž ove manifestacije – rekao je on.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, kako je naglasio ministar Petar Ivanović, preduzelo je niz aktivnosti u pravcu podrške pčelarstvu.

- Ove godine riješeno je nekoliko problema sa kojima je bilo suočeno pčelarstvo u Crnoj Gori, a uz to, za predstojeći period planirali smo i nove aktivnosti na tom planu. Naše ministarstvo, svakako, preduzeće mjere u cilju promocije crnogorskih pčelarskih proizvoda i van granica naše države – kazao je on, dodajući da je od vitalnog značaja da se nosioci pčelarstva u što većoj mjeri udružuju i time lakše plasiraju svoje proizvode na tržište.

Predsjednik Udruženja pčelara Cetinja Jovan Jovanović poželio je učesnicima događaja da uspješno predstave svoje proizvode.

- Za nas, ohrabrujuće djeluju konkretne aktivnosti kada je u pitanju crnogorsko pčelarstvo, što i nama, proizvođačima daje izuzetan podstrek ka daljem napretku – rekao je on.

Tokom otvaranja događaja, kojem je prisustvovalo i rukovodstvo Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, predvođeno predsjednikom Radulem Miljanićem, Udruženje pčelara Cetinja dodijelilo je gradonačelniku Bogdanoviću zlatnu plaketu za doprinos, podršku i razumijevanje, te za učešće u organizaciji manifestacije „Miris lipa i meda“.

Tokom otvaranja, upriličen je i zabavni program, a ovogodišnju manifestaciju posjetili su brojni građani Cetinja, ali i gosti iz drugih gradova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018