"Ljeto u Prijestonici": Dopunjen program manifestacije
10.07.2013

Naime, uz već najavljene manifestacije, tokom ovogodišnjeg “Ljeta u Prijestonici” biće organizovana i druga Cetinjska likovna kolonija, te prvi Sajam suvenira.

Cetinjska likovna kolonija ove će godine biti održana od 21. do 31. jula. Događaj u čijoj organizaciji učestvuju Udruženje novinara Cetinja, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, uz podršku fondacija „Ćano Koprivica“ i „Petrović Njegoš“, okupiće niz likovnih umjetnika iz zemlje i regije, koji će stvarati u Parku “13. jul”, Njegoševom parku i u hotelu “Grand”. Sama manifestacija biće posvećena jubileju 200. godišnjice rođenja crnogorskog vladara, pjesnika i filozofa Petra II Petrovića Njegoša. Na listi učesnika Kolonije, između ostalog, nalaze se Vojo Tatar, Božidar Bošković, Milo Pavlović, Ljubo Brajović, Mišo Vemić, Miki Radulović, Luka Lagator, Velja Bugarin, Mirjana Marsenić, Ljuban Popadić, Momčilo Macanović, Naod Zorić, Lidija Nikčević, Tijana Gordić, Marija Kapa, Nikica Raičević, i Predrag Gazivoda, a radove će priložiti i Vojo Stanić, Dimitrije Popović, Luka Berberović, Ratko Odalović, Aldemar Ibrahimović i Vaso Nikčević.

Sajam suvenira smotra je na kojoj će biti predstavljeni radovi učesnica projekta “Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici Cetinje”, koji sprovode UNDP, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Prijestonica Cetinje. Sajam će biti održan u Njegoševom parku, u nedjelju, 21. jula, sa početkom u devet časova.

foto-10-07-1

Uz navedene, tokom programa “Ljeto u Prijestonici” biće održani i brojni drugi događaji – među kojima i tri muzička festivala. Program će trajati gotovo dva mjeseca, a uz Cetinje, kulturno – zabavni sadržaji biće organizovani i u Rijeci Crnojevića, na Njegušima, Ivanovim Koritima i Kobiljem dolu.

Program će biti otvoren u petak, 12. jula. Tog dana, na Balšića pazaru biće priređena manifestacija “Miris lipa i meda” (10:00h), a u 21 čas, na Ljetnjoj pozornici, nastupiće Tereza Kesovija. Ulaz je besplatan.

foto-10-07-2

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018