Gradonačelnik Bogdanović dodijelio poklone i pohvale dobitnicima "Luče"
05.07.2013

Tokom događaja, kojem su prisustvovali predstavnici gradske uprave, Skupštine Prijestonice Cetinje, Senata Prijestonice, cetinjskih obrazovnih institucija i roditelji, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović uručio je „lučonošama“ novčane nagrade i pohvale Prijestonice Cetinje.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Bogdanović istakao je kako priznanja i pokloni predstavljaju mali znak pažnje Prijestonice Cetinje prema najuspješnijim učenicima završnih razreda srednjih i osnovnih škola.

- Samo rad, odgovornost i posvećenost, jedini su način da odgovorimo izazovima koji stoje pred nama i da trasiramo put ka boljoj budućnosti naše zajednice i dolazećih generacija. A današnja priznanja, kao i vaše „Luče“, svjedočanstvo su vašeg rada i posvećenosti. Upravo iz tog razloga, drage naše „lučonoše“, vi svojim djelima možete služiti kao primjer, a na ponos svima koji su vam proteklih godina prenosili znanje, vašim najbližima, ali i Prijestonici Cetinje – kazao je on.

Priznanja gradske uprave dobilo je 33 „lučonoša“ iz osnovnih škola „Lovćenski partizanski odred“, „Njegoš“ i „Boro Vukmirović“, te iz cetinjske Gimnazije. Kada je riječ o osnovnim školama, ovogodišnji dobitnici „Luče“ su Danica Jabučanin, Milena Marković, Luka Martinović, Marko Ševaljević, Miloš Roganović, Žana Pejaković, Jovana Vujović, Boško Vušurović, Dejan Martinović, Milica Martinović, Anđela Čelebić, Nikolina Belada, Nikoleta Ćetković, Sara Vukotić, Darija Perović, Maša Ražnatović i Dušan Cijanović. U Gimnaziji, „Luču“ je tokom protekle školske godine dobilo 16 učenica i učenika – Anđela Martinović, Anđela Komnenić, Kristina Milošević, Milena Jovanović, Anita Radović, Gorana Vujović, Mladen Ševaljević, Ana Ivanović, Jovana Roganović, Nikola Mićunović, Božo Ivanović, Balša Lompar, Miloš Martinović, Stanko Latković, Ksenija Pavlićević i Ljubica Radović.

Ispred dobitnika iz cetinjskih osnovnih škola, prisutne je pozdravila učenica OŠ „Lovćenski partizanski odred“ Danica Jabučanin. Ona je zahvalila gradskoj upravi na priređenoj svečanosti i nastavnom osoblju koje je, kako je naglasila, pružalo nesebičnu podršku učenicima da ostvare i dostignu najznačajnije školsko priznanje.

Ispred „lučonoša“ iz cetinjske Gimnazije, gostima na današnjoj svečanosti obratio se Mladen Ševaljević.

- Cetinje je danas sigurno ponosno na nas, odlične učenike i nosioce diploma „Luča“. Drago mi je što mi, uz uspješno savladavanje školskog gradiva, danas možemo da se pohvalimo i uspjesima u brojnim vannastavnim aktivnostima, na takmičenjima u znanju i školskim sportskim smotrama, čime nijesmo afirmisali samo sebe, već i svoje škole i naš grad – kazao je Ševaljević.

Nakon svečanosti, održane u plenarnoj sali Skupštine Prijestonice Cetinje, za dobitnike „Luče“, u Svečanoj sali gradske uprave priređen je i koktel.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018