Prvi sadržaj u novoj biznis zoni: Otvoren distributivni centar "Pinko Montenegro"
04.07.2013

Kompanija „Pinko Montenegro“ zvanični je distributer češkog brenda „Pinko“, koji se bavi proizvodnjom sladoleda. Pogon na Cetinju prvi je novootvoreni privredni sadržaj u sklopu biznis zone „Marina Abramović Community Center Obod Cetinje“.

Rukovodstvo kompanije upoznalo je gradonačelnika Bogdanovića i ministra Boškovića sa činjenicom da je otvaranje pogona, ujedno, podrazumijevalo i otvaranje deset novih radnih mjesta. Tokom obilaska distributivnog centra, posebno je naglašen značaj podsticaja koje je Prijestonica Cetinje pružila u cilju realizacije ove investicije.

- Otvaranje ovog distributivnog centra, najbolja je potvrda da je uspostavljanje novih privrednih sadržaja i otvaranje novih radnih mjesta, moguće i u razdoblju ekonomske krize. Drago mi je i što je naša gradska uprava bila u prilici da, kroz primjenu stimulativnih mjera, podrži ovu investiciju, koja, za početak, donosi deset novih radnih mjesta. Svakako, kroz razgovor sa rukovodstvom, upoznat sam i sa planovima koji se odnose na budućnost, a koji odrazumijevaju angažman novih radnika – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

On je najavio kako će tokom narednih mjeseci na Cetinju biti otvoreno još niz novih radnih mjesta.

- Ne tako davno, obećali smo da ćemo upravo kroz olakšice i stimulisanje investitora već tekuće godine svjedočiti novim pogonima i novim zaposlenjima i stoga mi je drago što se naše zajedničke ambicije već ostvaruju. Ono što zasigurno mogu kazati, jeste da je ovo tek početak, odnosno da ćemo do kraja godine imati još sličnih investicija i novih radnih mjesta za građane Cetinja – zaključio je on.

Minstar Bošković takođe je naglasio značaj uspostavljanja novih privrednih sadržaja.

- Ovo je mali, ali veoma značajan korak za Prijestonicu Cetinje, s obzirom na jasnu intenciju gradske uprave u smjeru pospješivanja poslovnog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta. Ovo je ujedno i najava da ćemo već u drugom dijelu godine imati značajnije investicije i nova zaposlenja, kroz koja će na Cetinju biti otvorene još desetine novih radnih mjesta – istakao je on.

Prema mišljenju ministra Boškovića, gradska uprava do sada je preduzela brojne mehanizme kako bi Cetinje postalo interesantna investiciona destinacija.

- Ovakvi i slični projekti, svakako, doprinose smanjenju pritiska na tržištu rada i utiču na smanjenje nezaposlenosti. Otud, ovakvi projekti uvijek će imati podršku Vlade Crne Gore – kazao je ministar Bošković, čestitajući kompaniji „Pinko Montenegro“ na otvaranju pogona.

Predstavnik kompanije „Pinko Montenegro“ Ratko Perović predočio je planove vezane za naredni period.

- Zahvaljujući završetku radova na uspostavljanju pogona, plasman češkog Brenda “Pinko u Crnoj Gori počeće već danas. Svakako, očekujemo da ćemo u budućem periodu procesom distribucije, uz Crnu Goru obuhvatiti i šire područje, čime se stvaraju mogućnosti i za nova zapošljavanja. Naravno, očekujemo da ćemo u budućnosti dodatno proširiti aktivnosti predviđene postojećim ugovorom sa češkim partnerima, čime bi u perspektivi mogli govoriti o otvaranju proizvodnog pogona, a time i o brojnim novim radnim mjestima za lokalno stanovništvo – kazao je on.

Perović je, takođe, posebno ukazao na iskorišćene mehanizme, koje je kompaniji „Pinko Montenegro“ ponudila Prijestonica Cetinje.

- Ne želim zaobići ni olakšice koje nam je ponudila gradska uprava, koje su nas u značajnoj mjeri i motivisale da otvorimo distributivni centar. Posebno nam je drago što je upravo naš pogon prvi novootvoreni sadržaj u novoj biznis zoni – dodao je on.

Distributivni centar „Pinko Montenegro“ smješten je u brownfield sektoru biznis zone „Marina Abramović Community Center Obod Cetinje“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018