Gradonačelnik Bogdanović gostovao na Regionalnoj ljetnjoj školi
02.07.2013


Tokom učešća na današnjem događaju, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je sa učesnicima Regonalne ljetnje škole, među kojima je 30 studenata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Gradonačenik Bogdanović predstavio je aktivnosti gradske uprave, sa posebnim osvrtom na mehanizme koji mogu biti preduzeti sa lokalnog nivoa u pravcu jačanja ekonomije, odnosno revitalizacije privrede. Kao primjer, on je naveo preduzete mjere od strane Prijestonice Cetinje, koje će – kako je kazao – već tokom sljedećih dana rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta u našem gradu.

Učesnici Regionalne ljetnje škole iskazali su interesovanje za više oblasti funkcionisanja gradske uprave, pri čemu su posebno akcentovali pitanja koja se odnose na prevazilaženje efekata krize i mogućnosti kojima lokalne vlasti mogu doprinijeti pomenutom procesu.

U sklopu pomenutog regionalnog događaja, UDG i TIKA organizuju škole “Tržište kapitala i finansijski sistem” i “Statistika, demografija i globalni razvoj”. Dvije škole, koje će trajati do 14. jula, navedene institucije organizuju uz podršku Instituta društvenih nauka – Beograd, Instituta za strateške studije i projekcije – Podgorica, Centra za demografska i statistička istraživanja – Podgorica, te regulatornih institucija tržišta kapitala i centralnih banaka iz zemalja regije.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018