Na Njegušima završen sedmi Balkanski speleološki kamp
30.06.2013

Manifestacija, čiju su organizaciju podržali Planinarski savez Crne Gore, Planinarski klub „Kapetan Angel“ – Cetinje, Mjesna zajednica „Njeguši“ i Prijestonica Cetinje, trajala je četiri dana, uz učešće speleologa iz različitih zemalja Balkanskog poluostrva.

Povodom završetka kampa, učesnike i organizatore juče je pozdravio i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom što je ta značajna međunarodna manifestacija održana na Njegušima.

- Posebno mi je drago što su ekipe učesnika minulih dana obišle više speleoloških lokaliteta na teritoriji Prijestonice Cetinje, koja na tom planu ima izuzetan potencijal. Počev od Katunske nahije, preko samog grada, sve do Obodske i Lipske pećine, ovo područje ima izuzetne potencijale po kojima je prepoznato ne samo u domaćim, već i u širim speleološkim krugovima – rekao je on.

 

Tokom događaja, gradonačelnik Bogdanović sa učesnicima je razgovarao i o aktivnostima gradske uprave u pravcu valorizacije Lipske i Cetinjske pećine, što je prema obostranom mišljenju od velikog i višestrukog značaja – kako u pogledu speleologije, tako i na planu turizma.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018