Otvoren vodovod u naselju Dubovik
28.06.2013

Gradnjom vodovoda, vrijednom više od 130.000 eura, koju su realizovali Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Prijestonica Cetinje, riješen je višedecenijski problem u vodosnabdijevanju stanovništva Dubovika. Otud, od danas, voda dolazi do 30 domaćinstava u pomenutom naselju.

Obraćajući se prisutnima na današnjoj svečanosti, gradonačelnik Bogdanović kazao je kako projekti poput vodovoda na Duboviku predstavljaju snažan doprinos ruralnom razvoju, odnosno stvaranju preduslova za razvoj agrara.

- Riječ je o investiciji koja predstavlja primjer dobrog ulaganja – ulaganja u budućnost i razvoj seoskog područja, što je, kada govorimo o teritoriji Prijestonice Cetinje, važan prioritet. Otud, posebno mi je drago što danas možemo konstatovati da su uslovi za život i bavljenje poljoprivredom i drugim djelatnostima na Duboviku od danas bitno unaprijeđeni – istakao je on, zahvaljujući na podršci Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, ali i Mjesnoj zajednici „Bajice“, kojoj pomenuto naselje pripada.

Ministar Ivanović iskazao je zadovoljstvo povodom otvaranja mjesnog vodovoda.

- Danas smo gosti dobrih domaćina, koji žele da rade i koji poboljšavaju uslove života domaćinstvima i porodicama koje ovdje žive. Isto tako, danas smo kod pregalaca koji su u stanju da pokrenu biznis, što ujedno znači i otvaranje novih radnih mjesta, a što će doprinijeti da ova zajednica postepeno jača i ekonomski se razvija. Današnji događaj pokazatelj je kako i na koji način može dobro da se sarađuje između ministarstva, lokalne uprave i mjesnih zajednica. Na početku godine postavili smo rok za završetak ovih radova i drago mi je da je on ispoštovan – kazao je ministar Ivanović.

Predsjednik MZ „Bajice“ i koordinator režijskog odbora za gradnju vodovoda Rade Martinović podsjetio je kako je vodosnabdijevanje predstavljalo najizraženiji problem Dubovika.

- Sada svako domaćinstvo na Duboviku ima vodu, što je jako značajno, posebno kada se zna da je riječ o selu čiji se stanovnici pretežno bave porodičnim biznisom – rekao je Martinović, dodajući kako će mjesni vodovod biti predat na gazdovanje Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ – Cetinje.

Radovi su podrazumijevali gradnju bazena ukupnog kapaciteta od 450 kubika vode i razvođenje cijevi, čija je ukupna dužina 1.300 metara, do svih domaćistava. Otud, od danas, voda dolazi do 30 domaćinstava na području Dubovika.

Gradonačelnik Bogdanović i ministar Ivanović, nakon otvaranja vodovoda u Duboviku, obišli su proizvodne pogone preduzeća „Nani prom“ i „Interprodukt“, nakon čega je uslijedio i susret u Kabinetu gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

Tokom sastanka u gradskoj upravi, gradonačelnik Bogdanović i ministar Ivanović razgovarali su o brojnim temama koje se tiču ruralnog razvoja na području Prijestonice Cetinje.

U fokusu su bile aktivnosti poput predstojećih radova na mjesnom trgu i pijaci na Njegušima, projekata vodovoda u više mjesnih zajednica na ruralnom području, te programa MIDAS, gradnje bistjerni i poljoprivrednih manifestacija.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018