Usvojen Izvještaj o radu gradonačelnika za 2012. godinu
28.06.2013

Izvještaj o prošlogodišnjim aktivnostima usvojen je glasovima ubjedljive većine odbornika iz različitih političkih struktura, a prisutnima na današnjoj sjednici obratio se i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

On je, govoreći o radu gradske uprave tokom 2012. godine, kazao kako je riječ o godini velikog rada, značajnih odluka i uspješnog djelovanja u pravcu realizacije čitavog niza projekata.

- Otud, moje je zadovoljstvo što danas mogu predstaviti jedan dokument koji je sadržajan, sveobuhvatan, a koji, prije svega, govori o našoj snažnoj posvećenosti radu u interesu naših sugrađanki i sugrađana – kazao je on.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je na brojna gradilišta i projekte započete upravo 2012. godine – rekonstrukciju Njegoševe ulice, gradnju Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti, „Beautiful Cetinje“ – rekonstrukciju bivšeg britanskog poslanstva, gradnju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kružni tok na ulazu u grad sa pratećom infrastrukturom, instalaciju nove, energetski efikasne javne rasvjete, rekonstrukciju i asfaltiranje brojnih gradskih i ruralnih saobraćajnica, besplatni internet na gradskom području, „Cetinje – siguran grad“ i niz drugih.

- Osjećam obavezu i da naglasim kako je za 12 mjeseci posmatranog perioda napravljen izuzetan i za Cetinje neuobičajeno snažan iskorak u pogledu izrade urbanističkih planova – koji su polazna osnova i ključ ukoliko želimo govoriti o bilo kakvom osjetnijem razvoju gradskih sredina. Zbog svega navedenog, ali i sijaset drugih radova, koje, zbog vremenskog ograničenja ovom prilikom ne mogu pomenuti, sasvim je opravdana tvrdnja dijela javnosti sa kojom smo arhivirali 2012. godinu – da je Cetinje dobilo konture najvećeg gradilišta u Crnoj Gori – rezimirao je on.

Gradonačelnik Prijestonice podsjetio je i šta je sve preduzeto u cilju stvaranja predispozicija za revitalizaciju privrede. Decembarsko otvaranje građanskog biroa („One Stop Shop“), usvajanje stimulansa za investitore – najpovoljnijih u državi, te uspostavljanje dvije biznis zone, kako je kazao, samo su neke od preduzetih aktivnosti.

- Zahvaljujući tome, već ove godine na Cetinju će biti otvoreni novi privredni pogoni, u naš će grad doći novi, dosad nezastupljeni brendovi, a to će rezultirati otvaranjem desetina radnih mjesta – odnosno broja kakav nijesmo imali tokom nijedne od posljednjih dvadeset godina – rekao je on.

Realizacija ili početak aktivnosti na 62 odsto ukupnog broja projekata definisanih Strateškim planom razvoja 2012 – 2016, ostvarenje Budžeta u iznosu od 102.6 odsto, redovno i uredno izmirenje zarada zaposlenima u gradskoj upravi i svim javnim preduzećima, izdašna finansijska sredstva obezbijeđena za rekonstrukciju vodovoda i gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, završetak svih obaveza gradske uprave koje se odnose na lokalitet autobuske stanice, kako je dodao gradonačelnik Bogdanović, samo je još dio u nizu pozitivnih karakteristika rada Prijestonice Cetinje u 2012. godini.

Od ukupno 26 prisutnih odbornika - 23 je podržalo Izvještaj, a tri su bila protiv.

Izvještaj o radu gradonačelnika za 2012. godinu u elektronskoj formi dostupan je na ovom linku.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018