Usvojen Završni račun Budžeta grada za 2012. godinu
14.06.2013

Podršku završnom računu pružilo je 22 od 28 prisutnih odbornika, a sekretar Sekretarijata za finansije i razvoj preduzetništva Prijestonice Cetinje Zoran Jovićević, obraćajući se prisutnima, naglasio je kako je prošlogodišnji Budžet realizovan na izuzetnom nivou.

- Baš kako je to bilo 2011, ostvarenje prošlogodišnjeg Budžeta, takođe, bilo je veće u odnosu na prvobitni plan. Otud, Prijestonica Cetinje opet je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja je, bez rebalansa, imala trocifren procentat ostvarenja Budžeta – koje za 2012. godinu iznosilo 102.16 odsto u odnosu na plan – kazao je Jovićević.

On je podsjetio kako je prethodna fiskalna godina donijela znatnu stabilizaciju u javnim finansijama, uz realizaciju brojnih planiranih aktivnosti.

- Takođe, tokom 12 mjeseci, svi zaposleni u Prijestonici Cetinje i njenim javnim preduzećima redovno i uredno dobili su jednak broj zarada. U istom periodu, ukinute su blokade računa javnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Sportski centar“, a istovremeno je vraćeno povjerenje bankarskog sektora, na čijim rejting listama Cetinje danas zauzima visoku poziciju. Sve to, ali i brojni drugi razlozi, navode na konstataciju da je 2012. godina bila krajnje uspješna na planu javnih finansija – zaključio je on.

Tokom sjednice gradskog parlamenta, Jovićević je kazao i kako je 2012. godine, uprkos djelovanju krize i brojnim problemima u sektoru finansija, nastavljen trend rasta realizacije budžeta, što ohrabruje. On je podsjetio kako je 2011. godine, povećanje u odnosu na prethodnu godinu iznosilo 78 odsto, dok je 2012, u odnosu na 2010, ono veće za 86 procenata.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018