Kolonija dječjeg prijateljstva: Održana svečana akademija
12.06.2013

Tokom svečanosti, učesnike „Kolonije dječjeg prijateljstva“, koji, uz Cetinje, dolaze još i iz vrtića u Somboru, Šapcu, Štipu, Banja Luci i Bijeljini, pozdravio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Za prijatelje se često kaže kako predstavljaju veliko, zapravo i najveće bogatstvo. A sudeći prema svemu viđenom, naša djeca, zahvaljujući svojoj „Koloniji prijateljstva“, zaista se mogu pohvaliti izuzetnim bogatstvom – svojim brojnim prijateljima iz različitih krajeva našeg regiona. Otud se danas sa pravom može reći kako je obnavljanje Kolonije dječjeg prijateljstva 2009. godine predstavljalo odličnu inicijativu – kazao je on.

Tokom događaja, prisutne je pozdravila i direktorica JPU „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović, nakon čega je uslijedio program, tokom kojeg su djeca iz svakog vrtića, sa po jednom tačkom, predstavila kulturu i običaje svojih gradova.

Uoči svečane akademije, u Prijestonici Cetinje upriličen je prijem za učesnike „Kolonije dječjeg prijateljstva“. Goste su pozdravili zamjenica gradonačelnika Ana Nikolić i sekretar Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade Momčilo Martinović, a tokom prijema upriličena je i razmjena poklona.

„Kolonija dječjeg prijateljstva“ formirana je 1975. godine i egzistirala je sve do raspada SFR Jugoslavije. Manifestacija je, na inicijativu vrtića sa Cetinja, obnovljena 2009. godine. Od tada, domaćini prethodnih izdanja „Kolonije“ bili su Banja Luka, Sombor, Šabac i Bijeljina.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018