U Zagrebu održan sastanak povodom SEHA Gazprom lige 2013/14.
12.06.2013

Na skupu, kojem su prisustvovali predstavnici klubova i gradova učesnika lige, razmatrana su četiri pitanja – sastav takmičenja za sezonu 2013/14, status učešća mađarskih klubova u narednoj sezoni, ugovor između SEHA d.o.o sa rukometnim federacijama i klubovima, te propozicije za sljedeću takmičarsku sezonu.

Prema jučerašnjem dogovoru, tokom predstojeće sezone, u ligi će nastupiti najmanje deset klubova. Za sada, u načelu, izvjestan je nastup devet sastava - riječ je o rukometnim klubovima „Lovćen“ – Cetinje, „Zagreb“, „Nexe“ – Našice, „Partizan“ – Beograd, „Vojvodina“ – Novi Sad, „Vardar“ – Skoplje, „Metalurg“ – Skoplje, „Borac“ – Banja Luka i „Sloga“ - Doboj.

Sa druge strane, klubovima iz mađarskog rukometnog šampionata dat je rok od sedam dana da se izjasne o potencijalnom učešću u SEHA Gazprom South Stream lige.

Prema okvirnom dogovoru sa jučerašnjeg sastanka, novo izdanje SEHA lige počeće 7. septembra.

Precizna lista učesnika naredne sezone SEHA lige biće poznata krajem juna, kada je na programu novi sastanak u Beogradu. Do tada, rukovodstvo lige obići će klubove – učesnike lige, a tokom sastanka u glavnom gradu Srbije biće potpisani i ugovori o nastupu ekipa u sezoni 2013/14.

Inače, među kriterijumima vezanim za nastup u SEHA Gazprom South Stream ligi, posebna pažnja biće posvećena kvalitetu klubova učesnika.

Takođe, jedan od kriterijuma vezan je i za kapacitete dvorana, čija donja granica iznosi 2.000 sjedišta. Otud, Prijestonica Cetinje u narednom periodu pristupiće rekonstrukciji dvorane Sportskog centra, koja će biti spremna za start takmičenja.

Među ključnim kriterijumima je i da bude obezbijeđen televizijski prenos 50 odsto domaćih utakmica svakog učesnika ponaosob.

Organizacija regionalnog rukometnog takmičenja, koje će od septembra ući u treću sezonu, kroz sponzorstvo kompanije „Gazprom“ , biće u bitnoj mjeri unaprijeđena.

Rukometni klub „Lovćen“ nastupio je u obje dosadašnje sezone SEHA lige. Oba puta, trofejni cetinjski sastav bio je plasiran na šestoj poziciji konačne tabele. Prve sezone, u ligi je učestvovalo 12 klubova, a naredne godine dvije ekpe manje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018