Gradonačelnik Bogdanović učestvovao na forumu "Poslovanje na opštinskom nivou"
11.06.2013

Uz gradonačelnika Bogdanovića, na današnjem Forumu učestvovali su i predsjednici opština Bar i Tivat Žarko Pavićević i Miodrag Kankaraš.

Tokom događaja, gradonačelnik Bogdanović govorio je o aktivnostima koje je Prijestonica Cetinje preduzela na planu podsticanja revitalizacije privrede, ali i o planovima vezanim za predstojeći period.

On je podsjetio da je gradska uprava, u cilju privlačenja investicija, preduzela brojne mjere, među kojima je i uspostavljanje „One Stop Shopa“, izrada i implementacija stimulativnih mjera, te intenzivan rad na uspostavljanju biznis zona.

- Otud, Cetinje danas zainteresovanim investitorima nudi brojne povoljnosti, jedinstvene na ovom području. Kao primjer navešću da, zavisno od mjesta investicije i njenog uticaja na broj novozaposlenog lokalnog stanovništva, investitori mogu biti u potpunosti oslobođeni plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, poreza na nepokretnost do tri godine poslovanja, poreza na dobit novoformiranih pravnih lica za prvih osam godina rada, doprinosa na obavezno socijalno osiguranje na teret zaposlenog, poreza na dohodak fizičkih lica i slično – rekao je on.

Tokom današnjeg Foruma, posebno je predstavljen i projekat višenamjenskog kompleksa „Marina Abramović Community Center Obod Cetinje“.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i privatnog sektora – kompanija članice Američke privredne komore.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018