Održana volonterska akcija pošumljavanja parka "13. jul"
08.06.2013

Događaj je organizovala NVO „Forum MNE“, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, Javnim komunalnim preduzećem – Cetinje i brojnim drugim partnerima.

Akciji, tokom koje je u parku „13. jul“ zasađeno 80 stabala, priključili su se brojni građani, a među učesnicima događaja bili su i štićenici JU Dječji dom „Mladost“ – Bijela, koji su tekućeg vikenda gosti crnogorske Prijestonice.

Učesnicima akcije obratio se gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, koji je iskazao zadovoljstvo što je park „13. jul“ obuhvaćen projektom „Mladi za zelenu Crnu Goru“.

- Ovakve akcije uvijek će naići na punu podršku Prijestonice Cetinje, koja će predstojećeg ljeta realizovati više sličnih događaja. Briga o životnoj sredini, danas se nameće kao jedan od ključnih globalnih prioriteta i otud, svi zajedno, dužni smo da sa izuzetnom odgovornošću preduzimamo mjere na tom planu – kazao je on.

Projekat „Mladi za zelenu Crnu Goru“, NVO „Forum MNE“ realizuje uz podršku Fonda „Rockefeller Brothers“, a u partnerstvu sa Odjeljenjem za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Centra za stručno obrazovanje Ministarstva prosvjete, te Prijestonice Cetinje i JKP Cetinje.

Projekat će trajati dvije godine, a ključni ciljevi realizacije su doprinos participativnom i inkluzivnom pristupu u dizajnu i implementaciji strategije za održivi razvoj i podrška reformi obrazovanja za uključivanje koncepta i prakse održivog razvoja kao dio nastavnog plana i programa.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018