Potpisan Sporazum o saradnji Prijestonice Cetinje i Dječjeg doma "Mladost" - Bijela
07.06.2013

Potpisivanje dokumenta upriličeno je u prisustvu mališana iz JU Dječji dom „Mladost“, koji od danas, u organizaciji Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, borave u trodnevnoj posjeti našem gradu.

Potpisanim sporazumom predviđena je široka bilateralna saradnja, koja i počinje aktuelnim programom „Cetinje okrenuto 'Mladosti'“ – tokom kojeg će se štićenici institucije u Bijeloj upoznati sa znamenitostima crnogorske Prijestonice, uz brojne aktivnosti druženje sa vršnjacima sa Cetinja, obilaske sadržaja Narodnog muzeja Crne Gore, posjetu Njegušima, Ivanovim koritima, Rijeci Crnojevića, Karuču i krstarenje Skadarskim jezerom.

Gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo što su djeca iz Dječjeg doma „Mladost“ gosti Cetinja, ali i što gradska uprava, potpisanim Sporazumom, i formalno dobija prijatelje u instituciji iz Bijele.

- Steći ovakve prijatelje, kakvima smo danas okruženi, zadovoljstvo je, čast i privilegija. Upravo potpisani Sporazum daje mi za pravo da ustvrdim kako je pred nama period intenzivnog i dugovječnog partnerstva - čiju će djelotvornost osjetiti upravo naši mladi prijatelji, kako iz Dječjeg doma „Mladost“, tako i sa Cetinja. Otud ovu priliku želim iskoristiti i kako bih zahvalio rukovodstvu Doma „Mladost“, na tome što su podržali našu inicijativu i što su nam pružili priliku da već danas i predstojećih dana počnemo graditi jedno novo, veliko prijateljstvo – istakao je on.

Gradonačelnik Bogdanović obratio se i štićenicima Dječjeg doma „Mladost“.

- Apsolutno sam siguran kako je predstojeće vrijeme koje ćete provesti na Cetinju, tek prvi u nizu vaših susreta sa vršnjacima iz našeg grada. Jer, Cetinje je vaša Prijestonica – grad koji će vas uvijek dočekati sa ljubavlju, toplinom i pažnjom. U to ime, želim vam lijepe trenutke koje ćemo provesti zajedno, uvjeren da ćete se našem gradu uvijek sa zadovoljstvom vraćati. Kao prijatelji. Ka prijateljima – zaključio je on.

Direktor JU Dječji dom „Mladost“ Borislav Đukanović zahvalio je Prijestonici Cetinje, Turističkoj organizaciji grada, institucijama, privrednicima i građanima koji su doprinijeli da akcija „Cetinje okrenuto 'Mladosti'“ zaživi.

- Ispred naše institucije, zahvaljujem na ovom svečanom trenutku i ovom lijepom danu, koji ćemo pamtiti. Cetinje, kao Prijestonica Crne Gore, u mnogim je momentima bila prva – a tako je i ovog puta, jer je riječ o prvom gradu sa kojim smo potpisali ovakav Sporazum. Vjerujem i da će ovakvi susreti postati tradicija, jer je jako lijepo kada se dobre želje pretvore u djelo, kako je to slučaj danas – rekao je on.

Današnjim događajem, te posjetom štićenika JU Dječji dom „Mladost“ Njegušima i Ivanovim koritima, počeo je program „Cetinje okrenuto 'Mladosti'“. Za djecu iz Bijele večeras će biti pripremljen bogat i sadržajan kulturni program.

Mladi gosti Prijestonice sjutra će učestvovati u akciji sadnje stabala u parku „13. jul“, posjetiće sadržaje Narodnog muzeja Crne Gore i Narodnu biblioteku i čitaonicu „Njegoš“. U 17:00 časova, na Dvorskom trgu, na programu je centralna zabavna manifestacija – tokom koje će se djeca iz institucije iz Bijele družiti sa vršnjacima sa Cetinja, uz brojne umjetničke i druge sadržaje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018