Predstavom "Pinokio" završen program "Prijestonica najmlađima"
04.06.2013

Manifestacija koju su, počev od februara, zajedno realizovali Prijestonica Cetinje, Gradsko pozorište – Podgorica i Kraljevsko pozorište „Zetski dom“, zatvorena je komadom „Pinokio“, koji potpisuju rediteljka Snežana Trišić i dramaturg Jelena Mijović.

U predstavi koja je privukla veliku pažnju naših najmlađih sugrađana igrali su Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Ivana Mrvaljević, Pavle Ilić, Goran Slavić, Davor Dragojević, Branko Ilić, Sejfo Seferović, Ivona Čović i Dijana Dragojević.

Večerašnjom predstavom, završena je prva sezona programa „Prijestonica najmlađima“. Tokom pet mjeseci manifestacije, na repertoaru je bio jednak broj komada za najmlađe, koje je ukupno ispratilo blizu hiljadu posjetilaca. Pomenuti podatak najbolja je potvrda da među djecom u kulturnoj Prijestonici Crne Gore postoji izuzetno interesovanje za pozorišne forme.

Program je, inače, počeo 7. februara, izvođenjem komada „Crvenkapa“, a narednog mjeseca, najmlađi stanovnici našeg grada bili su u prilici da isprate predstavu „Dobro drvo“. U aprilu, na programu je bila i prva lutkarska predstava – „Mogli“, a manifestacija „Prijestonica najmlađima“ uspješno je okončana tokom tekuće sedmice, komadima „Pipi duga čarapa“ i „Pinokio“.

Prijestonica Cetinje zahvaljuje partnerima u realizaciji programa - Gradskom pozorištu iz Podgorice i Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, a prevashodno našim najmlađim sugrađanima koji su iskazali veliko interesovanje za svaki segment programa i zahvaljujući kojima je cjelokupna manifestacija protekla izuzetno uspješno.

Fotografije sa svih predstava upriličenih tokom programa „Prijestonica najmlađima“ dostupne su u donjoj galeriji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018