Otvorena izložba Luke Lagatora u Danilovgradu
01.06.2013

Na otvaranju izložbe, koju čine uzajamno povezane slike i predmeti u obliku kamenih kocki, uz autora, govorili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i publicista Marko Špadijer.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo pozivom da učestvuje na otvaranju izložbe.

- Kada se pomene ime i prezime našeg Luke Lagatora, uvjeren sam,  ono asocira na brojne momente – počev od njegovog multidisciplinarnog umjetničkog djelovanja, preko brojnih priznanja koja je zavrijedio svojim radom, sve do njegovog rodnog Cetinja. A jedna od neizostavnih asocijacija upravo je i Sizifov put, kao koncept i kao performans, koji – u radu našeg dragog stvaraoca – egzistira već dvije i po decenije.

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović naglasio je kako sinoćnji događaj predstavlja nastavak dobre saradnje tog grada i Cetinja, dodajući da se time prepliću i kulturne baštine Danilovgrada i Cetinja.

Poručujući kako je Luki Lagatoru bliska poruka mita o Sizifu, publicista Marko Špadijer istakao je da „svaki čovjek gura svoj kamen“.

- Ovog puta, Lagator je pripremio i video zapis kojim nas uvodi u svijet razmišljanja o smislu postojanja i stvaranja. On se vraća Sizifu, prvom i najpoznatijem tvorcu performansa „predstava“, koju je izvodio grčki heroj – rekao je Špadijer.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018