Slijedi otvaranje Francuskog ugla
01.06.2013

U pomenutom objektu, u toku su završni građevinski radovi u cilju predstojećeg otvaranja Francuskog ugla u crnogorskoj Prijestonici.

Uspostavljanje Francuskog ugla zajednički je projekat gradske uprave, fondacija „Petrović Njegoš“ i „Robert Šuman“, te CNB „Đurđe Crnojević“.

Tokom obilaska objekta, naglašeno je kako su radovi realizovani u skladu sa planiranom dinamikom, te da će Francuski ugao na Cetinju biti otvoren već u narednih desetak dana.

Nakon obilaska, princ Nikola Petrović, gradonačelnik Bogdanović, gospodin Đulijani i gospođa Đurović obratili su se u Svečanoj sali Prijestonice Cetinje okupljenim zvanicama i predstavnicima medija.

Gradonačelnik Bogdanović naglasio je značaj predstojećeg otvaranja Francuskog ugla na Cetinju.

- Našoj lokalnoj upravi čini zadovoljstvo što smo u prilici da, zajedno sa partnerskim institucijama, budemo dio jednog dobrog projekta, što svakako jeste Francuski ugao, koji će višestruko obogatiti našu gradsku scenu – počev od sfere kulture, preko edukacije, sve do diplomatije – kazao je on.

Direktorica CNB „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović istakla je kako je pomenuta institucija sa zadovoljstvom prihvatila učešće u uspostavljanju Francuskog ugla.

- Sigurna sam da će ovaj projekat omogućiti građanima da se upoznaju sa najnovijim ostvarenjima bogate francuske kulture – istakla je ona.

Princ Nikola II Petrović predložio je da Francuski ugao na Cetinju bude nazvan po Frederiku Rosifu.

- Frederik Rosif bio je veliki umjetnik, osnivač francuske televizije i autor je velikog broja filmova o prirodi i otud predlažem da Francuski ugao na Cetinju bude nazvan njegovim imenom. Zahvaljujući ovom projektu, francuski jezik i edukacija u znatnoj će mjeri približiti Cetinje Evropi – kazao je princ Nikola.

Predsjednik fondacije „Robert Šuman“ Žan Dominik Đulijani istakao je kako mu je drago što je bio u prilici da posjeti Cetinje.

- Drago mi je što je Cetinje, kao Prijestonica kulture, mjesto susreta naše dvije fondacije. Od izuzetnog je značaja da se Francuska i Crna Gora, kao stari prijatelji, međusobno pomažu, što je i ključni cilj naše saradnje – kazao je on.

Tokom današnjeg događaja, princ Nikola II Petrović i Žan Dominik Đulijani potpisali su Protokol o saradnji fondacija „Petrović Njegoš“ i „Robert Šuman“, koji predviđa uspostavljanje partnerstva na brojnim poljima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018