Posjeta Javnoj ustanovi Dječji dom "Mladost" - Bijela
30.05.2013

Tom prilikom, zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović i savjetnik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, sastali su se sa direktorom JU Dječji dom „Mladost“ Borislavom Đukanovićem i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka, predstavljena je inicijativa Prijestonice Cetinje i TOPC, da štićenici Doma „Mladost“ budu gosti našeg grada. Shodno inicijativi, programom pod nazivom „Čas istorije u Prijestonici“, biće objedinjen boravak djece iz Bijele na Cetinju, njihovo druženje sa vršnjacima iz svih djelova Prijestonice Cetinje, posjete muzejskim jedinicama, kulturno – umjetnički programi, posjete Njegušima, Ivanovim Koritima i Rijeci Crnojevića, uz krstarenje Skadarskim jezerom i druge aktivnosti.

Kako su naglasili predstavnici Prijestonice Cetinje, boravak štićenika Doma „Mladost“, biće realizovan kroz širu saradnju gradske uprave i gradske turističke organizacije sa više subjekata – počev od obrazovnih ustanova, sve do institucija kulture. Shodno inicijativi, tokom boravka mališana iz Bijele i njihovog druženja sa vršnjacima sa gradskog i ruralnog područja Prijestonice Cetinje, biće upriličen i program humanitarnog karaktera, u sklopu kojeg će građani biti u prilici da, kupovinom ulaznica, doniraju pomoć JU Dječji dom „Mladost“ iz Bijele.

Zahvaljujući na inicijativi Prijestonice Cetinje i TOPC, rukovodstvo Doma „Mladost“ prihvatilo je poziv. Direktor Đukanović naglasio je kako je riječ o inicijativi za primjer i izuzetno zanimljivom programu, zahvaljujući kojem će štićenici Doma „Mladost“ biti u prilici da na najbolji način upoznaju kulturnu baštinu svoje zemlje.

Tokom razgovora, razmatrane su i teme vezane za uspostavljanje šire bilateralne saradnje između Prijestonice Cetinje i TOPC sa jedne, te Dječjeg doma „Mladost“ sa druge strane.

Predstavnici Prijestonice Cetinje boravili su u stambenim jedinicama i razgovarali sa štićenicima JU Dječji dom „Mladost“, koji su izrazili zadovoljstvo zbog predstojećeg druženja sa vršnjacima sa Cetinja i posjete prijestonom gradu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018