Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa ambasadorom Veselinom Šukovićem
27.05.2013

Tokom susreta, razmatrano je više tema, među kojima je najviše pažnje posvećeno Ikoni Bogorodice Filermose, koja se čuva na Cetinju.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je gospodina Šukovića sa projektom izmještanja pomenute relikvije. Predstojeći ambasador naše države pri Svetoj stolici ocijenio je kako je riječ o projektu koji će doprinijeti turističkoj ponudi grada, ali i kojim će sama ikona u bitnoj mjeri dobiti na značaju.

Današnji sagovornici saglasili su se i kako u pogledu budućih aktivnosti, vezanih za Ikonu Bogorodice Filermose, treba razgovarati i sa predstavnicima Suverenog malteškog reda.

Na sastanku je razgovarano i o drugim vidovima saradnje, posebno kada je riječ o oblasti zdravstva, s obzirom da je na Cetinju smještena najstarija zdravstvena ustanova u regiji, bolnica ’Danilo I’.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore, na sjednici održanoj u januaru tekuće godine, podržala je prijedlog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija da Veselin Šuković bude rezidentni ambasador Crne Gore pri Svetoj stolici i Suverenom malteškom redu, sa sjedištem u Rimu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018