Održana akcija pošumljavanja Orlovog krša sa okolinom
26.05.2013



Događaj je organizovao Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem – Cetinje, te Nevladinom organizacijom „Zvijezda“.

Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, učešće u akciji uzele su brojne organizacije i građani, među kojima i predstavnici gradske uprave, predvođeni gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem, učenici i nastavni kadar Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“, članovi Izviđačkog odreda „Gojko Kruška“, predstavnici organizacije veterana i drugi građani.

Tokom akcije, na Orlovom kršu zasađeno je 200 stabala, što – kako su naglasili organizatori – simbolično ukazuje na najznačajniji ovogodišnji jubilej, vezan za obilježavanje dva stoljeća od rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

foto-26-05-b

Čestitajući organizatorima na uspješnoj akciji, gradonačelnik Bogdanović zahvalio je brojnim učesnicima na odzivu.

- Današnji događaj, potvrda je da su naši sugrađani u izuzetnoj mjeri posvećeni očuvanju životne sredine. Moje je zadovoljstvo što mogu najaviti i da će Prijestonica Cetinje u budućem periodu organizovati niz sličnih akcija. Jedan takav događaj upriličićemo početkom avgusta, u sklopu festivala „Cucka jeka“ u Kobiljem dolu, ali i u Rijeci Crnojevića – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Tokom današnjeg događaja, na Ljetnjoj pozornici upriličena je i tradicionalna manifestacija „Dani kopriva“. Tom prilikom, učenici OŠ „Lovćenski partizanski odred“ sa Cetinja i OŠ „Savo Pejanović“ iz Podgorice priredili su izložbu herbarijuma i likovnih radova, a nagrade najboljima dodijelio je gradonačelnik Bogdanović.

Prateći dio manifestacije bila je i izložba ljekovitog bilja i šumskih plodova, a u umjetničkom dijelu događaja nastupili su ansambl tivatskih veterana „Vazda mladi“ i učenica OŠ „Lovćenski partizanski odred“ Ana Petrović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018