1. CFL: Izboren opstanak, "Lovćen" - "Mogren" 2:1
25.05.2013

Prvoligaš sa Cetinja time je, kolo uoči kraja, i matematički osigurao nastup u Prvoj Crnogorskoj ligi 2013/14. Zahvaljujući novim bodovima, „Lovćen“ se sada nalazi na sedmom mjestu prvoligaške tabele.

Uprkos lošem vremenu, brojni gledaoci na Obilića poljani i danas su prisustvovali odličnoj igri najstarijeg crnogorskog kluba – a nakon serije propuštenih prilika u prvom poluvremenu, zaslužena pobjeda obezbijeđena je u nastavku utakmice.

U prvom dijelu susreta, „Lovćen“ je bolji suparnik. Domaći je tim imao niz izrazitih prilika, tresla se i prečka Budvana, no uprkos nadmoćnosti – u prvom poluvremenu nije bilo golova.

Nedugo pošto se, u nastavku, krenulo sa centra – „Lovćen“ je stigao do zasluženog vođstva. Naime, u 49. minutu, prednost domaćem sastavu donio je Marković. Već u 63. minutu, prednost domaćih je udvostručena – nakon asistencije Radovića, mrežu gostiju pogodio je Đurišić.

Da finiš ipak protekne znatno neizvjesnije, pobrinuo se prvotimac „Mogrena“ Đoković, koji je pogotkom u 75. minutu smanjio zaostatak. Rezultat se do kraja, ipak, nije mijenjao.

Kolo uoči kraja, „Lovćen“ je definitivno osigurao opstanak u najjačem rangu. Naime, cetinjski prvoligaš ima nedostižnu prednost u odnosu na „Jedinstvo“ i „Mornar“, a kako je u posljednjem kolu na programu duel „Mladosti“ i „Mogrena“ – ekipa od kojih „Lovćen“, uz trenutnu bodovnu prednost, ima i bolji međusobni skor - onda je jasno da se klub iz našeg grada ne može naći među tri najslabije plasirana sastava u 1. CFL.

Podsjetimo, „Lovćen“ je na kraju jesenje polusezone zauzimao posljednju poziciju na prvoligaškoj tabeli, uz svega devet osvojenih bodova. No, neposredno po završetku prvog dijela takmičenja, na inicijativu gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića, formirana je Radna grupa za prevazilaženje trenutne situacije u FK „Lovćen“, te se ubrzo pristupilo finansijskoj i organizacionoj konsolidaciji i jačanju igračkog kadra.

Preduzete mjere rezultirale su izuzetnim proljećnim učinkom najstarijeg crnogorskog sportskog kluba. Već tokom priprema za nastavak šampionata, „Lovćen“ je ostvario niz zapaženih rezultata protiv klubova iz domaćeg i srpskog prvoligaškog takmičenja, a proljećna polusezona donijela je izuzetna izdanja „Lovćena“.

Prvoligaš sa Cetinja, naime, u dosadašnjih 16 kola, ostvario je devet pobjeda, dva remija i četiri poraza, uz gol – razliku 24:13. Pritom, sezona 2012/13. ostaće upamćena i po najvećem prvoligaškom trijumfu u klupskoj istoriji, ostvarenog 30. marta na gostovanju „Mladosti“ (5:0).

Današnjim trijumfom, „Lovćen“ je obezbijedio sedmi uzastopni nastup u 1. CFL, i to u godini proslave stoljeća postojanja. Taj veliki jubilej za crnogorski sport, biće obilježen čitavim nizom svečanosti, a pažnju već sada posebno plijeni dogovoreni susret prvotimaca „Lovćena“ i jednog od najvećih klubova u regiji – splitskog „Hajduka“, koji će biti odigran tokom ljeta na Cetinju.

Rezultati 32. kola:

Lovćen Cetinje Mogren Budva 2:1 (0:0)
Zeta Golubovci Mladost Podgorica 5:0 (4:0)
Sutjeska Nikšić Budućnost Podgorica 1:3 (1:1)
Mornar Bar Čelik Nikšić 4:1 (1:1)
Jedinstvo Bijelo Polje Rudar Pljevlja 2:0 (1:0)
OFK Petrovac OFK Grbalj Radanovići 1:1 (0:0)

 

Tabela:

Sutjeska Nikšić 62 18
Budućnost Podgorica 60     
21
Čelik Nikšić 53 7
OFK Grbalj Radanovići              50 20
Rudar Pljevlja 48
3
OFK Petrovac 38  -5
Lovćen Cetinje 37
-12
Zeta Golubovci 36
-2
Mogren Budva 36
-7
Mladost Podgorica 36 -11
Mornar Bar 33 -14
Jedinstvo Bijelo Polje 33 -15

 

Raspored posljednjeg kola (01/06, 17:30):

Sutjeska Nikšić  Lovćen Cetinje
Čelik Nikšić  Jedinstvo Bijelo Polje
OFK Grbalj Radanovići         Zeta Golubovci
Budućnost Podgorica  Mornar Bar
Rudar Pljevlja  OFK Petrovac
Mladost Podgorica  Mogren

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018