Obilježene dvije decenije rada Matice crnogorske
22.05.2013

Događaj je upriličen u plenarnoj sali Skupštine Prijestonice Cetinje, a na početku skupa, brojne učesnike, ispred grada domaćina, pozdravio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

- Drago mi je što danas možemo ustvrditi kako smo svih prethodnih godina svjedočili zapaženom i produktivnom radu Matice – od umjetnosti, preko nauke, sve do edukacije. A zajednička nit, koja povezuje sve pomenute aktivnosti, jeste njegovanje i promocija crnogorske kulture i identiteta. Bez dvoumljenja, možemo konstatovati da je Matica crnogorska na tom planu imala krucijalnu ulogu. Kao Cetinjanin, ovom prilikom želim da iskažem zadovoljstvo i činjenicom da ogranak Matice crnogorske, već neko vrijeme, sa uspjehom djeluje i u našem gradu. Svojim aktivnostima i intenzivnim programom događaja, oni su već postali sastavni dio institucija koje cetinjski kulturno - društveni mozaik čine bogatijim – kazao je on.

Na današnjoj skupštini govorio je i generalni sekretar Matice crnogorske Marko Špadijer, koji je podsjetio kako je ta organizacija bila jedna od brana koja nije dopuštala razaranje crnogorskih nacionalnih, državnih i kulturnih temelja.

Tokom događaja, Matica crnogorska dodijelila je povelju Nacionalnoj zajednici Crnogoraca Hrvatske, te plakete donatorima Milanu Mrvaljeviću, Zoranu Mišuroviću i Blažu Sredanoviću.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018