Finale Kupa Crne Gore: „Lovćen“ odbranio ’duplu krunu’
21.05.2013

„Lovćen“ je zasluženo došao do novog, drugog ovogodišnjeg trofeja, s obzirom da je bio znatno nadmoćniji. Pomenuto se posebno odnosi na prvi dio igre – tokom kojeg je „Lovćen“ sticao prednost i do šest golova razlike, a koji je okončan rezultatom 15:11.

U nastavku je viđeno znatno više uzbuđenja, a tokom sredine drugog dijela, „Mojkovac“ je umalo stigao do rezultatskog poravnanja (22:21; 23:22). Ipak, vlasnik ’duple krune’ u finišu je bio znatno bolji rival, te je uz pet uzastopnih pogodaka na kraju slavio pobjedu od 28:22.

Najefikasniji u sastavu „Lovćena“ bili su Grbović (6) i Marković (5), a u „Mojkovcu“ Bogavac (8).

Inače, večerašnje finale Kupa Crne Gore bilo je treće uzastopno u kojem su se sastala dva pomenuta kluba.

Na putu do finala, „Lovćen“ je u četvrtfinalu savladao „Sutjesku“ (27:26), a u polufinalu „Ulcinj“ – 34:25. „Mojkovac“ je, sa druge strane, ostvario direktan plasman na finalni turnir, gdje je u jučerašnjem polufinalu bio bolji od „Danilovgrada“ – 29:23.

Cetinjski sastav time je osvojio sedmi trofej u pomenutom takmičenju, a peti uzastopni. „Lovćen“ je tako, treći put u svojoj istoriji, osvojio i ’duplu krunu’ u domaćim takmičenjima.

Prvi put, „Lovćen“ je postao osvajač Kupa u sezoni 2001/02. U finalu, u tadašnjoj Državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, klub iz našeg grada savladao je „Sintelon“ iz Bačke Palanke – 19:18. Godinu kasnije, „Lovćen“ je opet osvojio Kup – nakon što je u finalu, u Beogradu, poražen „Partizan“ (28:26).

Prvi u nizu trofeja namijenjenih osvajaču Kupa Crne Gore, „Lovćen“ je osvojio 2009. godine. U finalu, na Cetinju, savladana je podgorička „Budućnost“, rezultatom 26:25. Naredne sezone, „Lovćen“ je do pehara došao na finalnom turniru u Pljevljima, pošto je u odlučujućem meču bio bolji od „Sutjeske“ – 18:17.

U maju 2011. godine, Cetinje je opet bilo domaćin finalnog turnira, a „Lovćen“ je do trofeja došao savladavši „Mojkovac“ (31:25). U finalu prošlogodišnjeg Kupa Crne Gore, snage su takođe odmjerili „Lovćen“ i „Mojkovac“, a susret je opet završen pobjedom tima sa Cetinja – 23:19.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018