Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa pomoćnicom Generalnog sekretara UN Džihan Sultanoglu
11.05.2013

Tokom susreta, kojem je prisustvovao i stalni koordinator sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski, više riječi bilo je o dosadašnjoj saradnji gradske uprave i UNDP, te o projektima koji su rezultat tog partnerstva.

Gradonačelnik Bogdanović zahvalio je gospođi Sultanoglu na izuzetnoj podršci Ujedinjenih nacija, a u prvom redu UNDP, pri realizaciji niza skorijih aktivnosti Prijestonice Cetinje.

U tom pogledu, on je posebno akcentovao saradnju na projektu „Beautiful Cetinje“, rekonstrukciju Dvorskog trga, radove na postavljanju privremene krovne konstrukcije na objektu bivšeg ruskog poslanstva, te pripremne aktivnosti za predstojeću rekonstrukciju mjesnog trga i pijace na Njegušima.

Gradonačelnik Bogdanović, pritom, istakao je i kako je podrška UNDP bila posebno dragocjena u vezi sa aktuelnim programom „Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici Cetinje“, ali i na planu reforme socijalne zaštite.

Iskazujući uvjerenje kako će krajnje produktivna saradnja Prijestonice Cetinje i organizacija UN u Crnoj Gori biti nastavljena i u narednom vremenskom okviru, gradonačelnik Bogdanović, kao zajedničke aktivnosti koje slijede, najavio je rekonstrukciju stare bolnice „Danilo I“ u sklopu projekta „Beautiful Cetinje“.

On je informisao sagovornicu i o drugim aktivnostima lokalne uprave – počev od oblasti privrede, preko infrastrukturnih i razvojnih projekata, sve do djelovanja na planu socijalne zaštite.

Govoreći o aktivnostima Prijestonice Cetinje, gospođa Sultanoglu naglasila je kako je riječ o zanimljivim i održivim projektima, pri čemu je posebno naglasila one koji se tiču energetske efikasnosti. Ona je ocijenila kako su iz djelovanja gradske uprave do sada proizašle brojne dobre inicijative, čiji su rezultati već sada jasno uočljivi. Otud, gospođa Sultanoglu iskazala je zadovoljstvo što je UNDP bio partner na više projekata Prijestonice Cetinje, izrazivši uvjerenje da će saradnja na tom planu biti dodatno intenzivirana.

Regionalna direktorka UNDP i pomoćnica Generalnog sekretara UN, pritom, istakla je kako – prema načinu rada, intenzitetu aktivnosti i realizaciji projekata – Prijestonica Cetinje danas može biti primjer posvećene lokalne uprave, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionalnim tokovima.

Ona je čestitala gradonačelniku Bogdanoviću sa saradnicima na dosad preduzetim aktivnostima.

Stalni koordinator sistema UN u Crnoj Gori i stalni predstavnik UNDP Rastislav Vrbenski takođe je ocijenio kako rad Prijestonice Cetinje karakteriše jasna vizija u pravcu razvoja, dodajući da kvalitetne i održive ideje lokalne uprave jesu najbolja preporuka za učvršćivanje međuinstitucionalnog partnerstva.

Tokom današnje posjete, gospođa Sultanoglu sastala se i sa učesnicama projekta „Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici Cetinje“. Tom prilikom, ona je prisustvovala prezentaciji dijela proizvoda učesnica, koje su je podrobnije informisale o toku i značaju samog projekta.

U okviru boravka na Cetinju, pomoćnica Generalnog sekretara UN obišla je i više lokacija na kojima su realizovane zajedničke aktivnosti Prijestonice Cetinje i UNDP – rekonstruisani Dvorski trg, rekonstruisano zdanje bivšeg britanskog poslanstva, te prvi Park Ujedinjenih nacija u jugoistočnoj Evropi. Gospođa Sultanoglu obišla je i objekat bivšeg ruskog poslanstva, koji će – kako je danas istaknuto – biti rekonstruisan tokom tekuće godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018