Gradnja stambeno – poslovnog objekta za zaposlene u javnom sektoru
09.05.2013

Time su i formalno stvorene pretpostavke za početak pripremnih aktivnosti, koje podrazumijevaju izbor privatnog partnera kroz javni poziv, kako bi već tokom ljeta počela gradnja stambeno – poslovne zgrade na lokaciji današnje male pijace.

Kako je tokom sjednice gradskog parlamenta naglasio gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, riječ je o jedinstvenom modelu valorizacije gradskog građevinskog zemljišta kojim raspolaže lokalna uprava, čime će zaposleni u Prijestonici Cetinje i u drugim javnim službama moći na kvalitetan i povoljan način da riješe stambeno pitanje.

- Zahvaljujući ovom projektu, 40 porodica sa Cetinja dobiće stambeni prostor. No, posebno je važno istaći kako ćemo omogućiti otkup stanova po jedinstvenoj cijeni od svega 295 eura po metru kvadratnom. Tako već sada možemo reći da će zaposleni u lokalnoj upravi i javnim preduzećima, koji nemaju riješeno stambeno pitanje, biti u prilici da za svega 12.000 eura kupe jednosoban, odnosno za 15.000 eura dvosoban stan – kazao je on.

Kako je naglasio gradonačelnik Bogdanović, bruto građevinska površina objekta iznosiće više od 3.500 metara kvadratnih, a uz stambene, predviđena je gradnja i poslovnih sadržaja.

- Ovaj model, istovremeno, predstavlja izuzetnu šansu i za naš građevinski sektor, jer je riječ o projektu čija vrijednost iznosi više od milion i po eura, dok će bankarski sektor biti u prilici da plasira svoja sredstva u zdrave i održive projekte – dodao je on.

Prema riječima gradonačelnika Bogdanovića, priliku da po istom modelu, uz iste uslove, riješe stambeno pitanje – uz zaposlene u lokalnoj upravi i javnim preduzećima – imaće i stanovnici Cetinja zaposleni u prosvjeti, zdravstvu, sudstvu, tužilaštvu, policiji i drugim službama koje za to iskažu interesovanje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018