Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa predstavnicima kineske kompanije "Sinomach"
30.04.2013


Tokom susreta sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje, gosti iz Narodne Republike Kine iskazali su interesovanje za više projekata gradske uprave, poput predstojećeg tendera za gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, višenamjenskog centra Marina Abramović Community Center Obod Cetinje (MACCOC), ali i fiskalnih i finansijskih podsticaja.

Poseban dio razgovora, odnosio se na gradnju žičare od Kotora do Cetinja, za koju je kompanija „Sinomach“ već iskazala interesovanje i tokom prošlogodišnje posjete gradonačelnika Bogdanovića NR Kini.

U tom pogledu, naglašeno je kako je riječ o krajnje atraktivnom projektu, a gradonačelnik Bogdanović informisao je sagovornike sa statusom projekta. On je precizirao kako su pripremne aktivnosti, koje realizuje italijanska konsultantska kompanija „DBA Group“, u završnoj fazi, te će tender za izbor privatnog partnera i izvođača radova biti raspisan već u junu.

Govoreći o pomenutom projektu, gospodin Wang naglasio je kako kompanija „Sinomach“ ima iskustva sa sličnim projektima, s obzirom da je već učestvovala u gradnji žičara u Aziji. Uz to, kompanija je specijalizovana za gradnju elektrana, mostova i saobraćajnica.

Kompanija „Sinomach“ u prethodnom je periodu pokrenula niz projekata na inostranim tržištima, počev od ostatka Azije, preko Afrike i Južne Amerike, sve do Srbije i Turske. 

Kako je naglašeno tokom današnjeg sastanka, tokom prošle godine, kompanija „Sinomach“ je ostvarila prihod veći od 25 milijardi dolara, uz profit od 2,5 milijardi.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018