Radna posjeta predstavnika Sekretarijata za socijalnu politiku Misiji OEBS
16.04.2013



Tom prilikom, sekretar Momčilo Martinović i šefica Kancelarije za rodnu ravnopravnost pri Sekretarijatu Vesna Lagator – Pijevac razgovarali su sa višom savjetnicom na programu demokratizacije u Misiji OEBS Aleksandrom Vujisić.

Tokom sastanka, govoreno je o izradi Lokalnog plana akcije za postizanje rodne ravnopravnosti na teritoriji Prijestonice Cetinje, kojim će biti obuhvaćene brojne sfere – poput obrazovanja, zdravstva, nasilja u porodici i nasilja nad ženama, ekonomiji, preduzetništvu, politici i slično.

Na sastanku je rezimirano kako će izradu Lokalnog plana akcije za postizanje rodne ravnopravnosti finansijski podržati Misija OEBS u Crnoj Gori, a naglašeno je kako će prva aktivnost u tom procesu biti upriličena već naredne sedmice, kada je na programu jednodnevni orijentacioni seminar Radne grupe.

Inače, Radna grupa, koja će učestvovati u procesu izrade Lokalnog plana akcije za postizanje rodne ravnopravnosti, formirana je raspisivanjem javnog poziva od strane Prijestonice Cetinje i broji 15 članica iz različitih društvenih oblasti.

Prilikom susreta u Podgorici, iskazano je i obostrano zadovoljstvo sadržajnošću i kvalitetom dugogodišnje saradnje Prijestonice Cetinje i Misije OEBS u Crnoj Gori.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018