"Dan": Gradnja kružnog toka privodi se kraju
17.04.2013



Na raskršću je u toku tamponiranje, usljed čega se saobraćaj povremeno preusmjerava alternativnim pravcima – uz sami kružni tok, te kroz naselje Crna Greda, a u današnjem izdanju „Dana“ najavljeno je kako će radovi biti okončani predstojećeg mjeseca.

U nastavku, integralno prenosimo tekst iz pomenutog dnevnika:

Privodi se kraju izgradnja kružnog toka na ulazu u Cetinje

NOVO RUHO U MAJU

Izgradnja kružnog toka na raskršću na ulazu u Cetinje u završnoj je fazi i trebalo bi da sve bude u funkciji narednog mjeseca, saopšteno je iz lokalne uprave.

Prema riječima Miloša Prelevića, portparola Prijestonice, većina posla već je završena – koridor krakova raskršća je proširen, a napravljen je upojni bunar i instaliran cjevovod atmosferske kanalizacije. Završene su elektro i vodovodne instalacije unutar kružnog toka, a uz uklanjanje doskorašnjih reklamnih panoa, obavljene su i neophodne intervencije na terenu u okolini.

- Ovih dana privodi se kraju i postavljanje ivičnjaka koji formiraju oblik raskršća i trasiraju saobraćaj u kružnom toku. Istovremeno, traje betoniranje rigola za odvod atmosferskih padavina, kao i priprema podloge za asfaltiranje – kazao je on, dodajući da do završetka radova predstoji asfaltiranje pristupnih saobraćajnica i raskršća, kao i hortikulturno uređenje ostrva i okolnih površina.

- Na potezu dionice Cetinje – Budva biće montirane zaštitne ograde, a u finalnoj fazi radova preostaje obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, instalacija nove javne rasvjete, jarbola i postavljanje skulpture u središtu kružnog toka. Treba napomenuti i da su radovi donedavno tekli izuzetno otežano, s obzirom na vremenske nepogode i gotovo konstantne padavine u prvom tromjesečju. Uprkos tome, radnici „Crnagoraputa“ bili su na terenu – rekao je on, ističući da će po finalizaciji radova na ovom, najfrekventnijem raskršću na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva biti uspostavljena znatno bolja regulacija saobraćaja, a gradnja kružnog toka doprinijeće i ljepšem izgledu ulaza u grad.

On je podsjetio da aktuelni radovi na raskršću predstavljaju prvu fazu potpune rekonstrukcije saobraćajnog koridora na ulazu u grad, jer će u narednom periodu početi gradnja nove saobraćajnice koja će voditi ka jezgru Cetinja.

Projekat gradnje kružnog toka na ulazu u grad realizuju Prijestonica Cetinje i Direkcija za saobraćaj.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018