Predstavljen projekat "Towards Carbon Neutral Tourism"
11.04.2013

 

Riječ je o projektu koji podrazumijeva smanjenje emisije gasova u sektoru turizma, a koji će naredne godine, kroz saradnji sa Prijestonicom Cetinje, Opštinom Kotor i Opštinom Tivat realizovati UNDP, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Globalni fond za životnu sredinu.

Iskazujući zahvalnost gospodinu Vrbenskom i predstavnicima UNDP na namjeri da Prijestonica Cetinje bude obuhvaćena pomenutim projektom, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako je gradska uprava u minulom periodu preduzela niz mjera u cilju uštede energije.

- Najznačajniji projekat na tom planu, svakako je „Beautiful Cetinje“, čija je realizacija već dala rezultata. Posebno nam je drago što smo tokom njegove dosadašnje implementacije ostvarili izuzetnu saradnju sa UNDP. Stoga, smatram da smo u dosadašnjem periodu jasno definisali naše namjere u pravcu odgovorne lokalne politike, koja je bazirana i na savjesnom odnosu u pogledu zaštite životne sredine – rekao je on.

Govoreći o projektu „Towards Carbon Neutral Tourism“, stalni koordinator Sistema UN u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski naglasio je kako je riječ o aktivnostima vrijednim 3,3 miliona dolara.

- Projekat će početi naredne godine i biće realizovan na području Prijestonice Cetinje i Bokokotorskog zaliva. Sredstva za realizaciju već su odobrena od strane Globalnog fonda za životnu sredinu, a u cjelokupnom procesu, lokalne zajednice imaće izuzetno važnu ulogu – istakao je Vrbenski.

Tokom prezentacije projekta, predstavnici UNDP upoznali su gradonačelnika Bogdanovića i njegove saradnike sa ključnim informacijama vezanim za pripreme, realizaciju i efekte preduzetih mjera.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018