"Pobjeda": Podsticaji Prijestonice Cetinje već daju konkretne rezultate
11.04.2013



Vijest se odnosi na rekonstrukciju poslovnog objekta na prostoru nekadašnje „Tarine“ garaže, zahvaljujući čemu će, tokom druge polovine godine, u Prijestonici biti otvoreno više od 30 novih radnih mjesta.

U tekstu, između ostalog, stoji kako „paket stimulativnih mjera koje je prijestonica Cetinje uspostavila u cilju kreiranja konkurentnog poslovnog ambijenta već ovih dana počinje da daje konkretne rezultate“.

U nastavku, integralno prenosimo tekst sa internet prezentacije „Pobjede“.

"Paket stimulativnih mjera koje je Prijestonica Cetinje uspostavila u cilju kreiranja konkurentnog poslovnog ambijenta već ovih dana počinje da daje konkretne rezultate.

Kako Pobjeda saznaje već u drugoj polovini godine na Cetinju će biti otvoren poslovni objekat slovenačkog „Merkatora“ u kojem će biti zaposleno više od  30 Cetinjana. Prijestonica očigledno počinje da bude najpogodnija sredina za pokretanje biznisa u Crnoj Gori.

Nakon što je lokalna uprava ponudila budućim investitorima, ali i postojećim privrednicima čitav niz olakšica, na Cetinju su već počele pripreme za otvaranje novih privrednih sadržaja,a samim tim i novih radnih mjesta  za lokalno stanovništvo.

Pažnju Cetinjana poslednjih dana plijene intezivni radovi u samom centru grada, na prostoru nekadašnje „Tarine“ garaže. Riječ je o investiciji cetinjanina Vladimira Vujovića, koji je ohrabren podrškom lokalne uprave , započeo rekonstrukciju poslovnog objekta koji će biti u funkciji jednog lanca trgovina - u čijem će predstavništvu biti zaposleno više od 30 Cetinjana. Kako saznajemo riječ je o slovenačkom „Merkatoru“.

- Brze procedure i olakšice koje je ponudila Prijestonica, uticale su na moju odluku da investiram u rekonstrukciju poslovnog objekta sa parkingom. Sadržaje koje trenutno gradimo, prema već potpisanom ugovoru, koristiće lanac trgovina „Merkator“ - kazao je Vujović.

 

Ova informacija nam je potvrđena i iz lokane uprave prijestonice. Kako nam je rečeno radovi na bivšoj „Tarinoj“ garaži predstavljaju dobar pokazatelj da su stimulativne mjere za investitore zaživjele i da nijesu ostale samo „slovo na papiru“.

- Ne treba zanemariti ni to da već imamo potpisan ugovor o otvaranju novih radnih mjesta sa postojećim cetinjskim privrednicima, ali i konkretna interesovanja od strane više investitora, spremnih da se uskoro predstave u višenamjenskom centru MACCOC - ističu iz Prijestonice.

Podsjetimo uz paket stimulativnih mjera za investitore Prijestonica je, u cilju što bolje podrške privrednicima, nedavno implementirala i servis „One Stop Shop“, uz intezivno djelovanje na uspostavljanju dvije biznis zone.

Cetinje je vjerovatno jedini grad u Crnoj Gori u kojem do sada nije otvoren objekat ni jednog od velikih lanaca trgovina.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018