Susret gradonačelnika Splita i Cetinja: Obnoviti saradnju dva grada
07.05.2013

Gradonačelnik Bogdanović razgovarao je danas u Vili „Dalmacija“ sa gradonačelnikom Splita Željkom Kerumom, pri čemu je istaknuto kako su Cetinje i Split, tokom razdoblja bivše Jugoslavije, bili gradovi pobratimi, te da je pomenuti period karakterisala intenzivna i sadržajna saradnja.

Na sastanku je ocijenjeno kako bilateralne odnose dva grada u što skorijem periodu treba obnoviti, s obzirom da postoji izuzetan prostor za saradnju – počev od obrazovanja, preko kulture i sporta, sve do ekonomije.

U fokusu razgovora bile su i aktivnosti dvije gradske uprave na planu privlačenja investicija, ali i kapitalnih projekata, te eventualne podrške i razmjene iskustava u pomenutim sferama.

- Moje je zadovoljstvo što je Prijestonica Cetinje, na tekućoj proslavi, uvrštena među gradove prijatelje Splita. Raduje me što sam kroz razgovor sa gradonačelnikom Kerumom, ali i njegovim saradnicima, naišao na izuzetnu spremnost u pogledu uspostavljanja partnerstva naših gradova – rekao je gradonačelnik Bogdanović nakon današnjeg susreta.

Predstavnici lokalnih uprava Cetinja i Splita složili su se kako upravo gradovi mogu u izuzetnoj mjeri doprinijeti jačanju dobrosusjedskih odnosa. U tom pogledu, gradonačelnik Bogdanović naveo je dosadašnju kvalitetnu saradnju Prijestonice Cetinje sa Dubrovnikom i Rijekom, posebno kada je riječ o projektima prekogranične saradnje, te nedavni susret sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

Gradonačelnik Bogdanović, takođe, uputio je poziv gradonačelniku i predstavnicima Grada Splita da u budućem periodu posjete Cetinje.

Uz Prijestonicu Cetinje, te Opštinu Kotor, među predstavnicima inostranih gradova prijatelja Splita na proslavi Dana Svetog Dujma, bili su i zvaničnici lokalnih uprava iz Njemačke, Italije, Ukrajine i drugih zemalja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018