Upriličena prezentacija specijalnog vozila za intervencije na gradskoj kanalizacionoj mreži
13.05.2013

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Prijestonice Cetinje, JP „Vodovod i kanalizacija“ – Cetinje, tima za tehničku podršku pri Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori i medijskih kuća.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje informisala je prisutne o detaljima vezanim za projekat nabavke specijalnog vozila, koji je finansiran posredstvom IPA fondova.

- Novo vozilo u bitnoj će mjeri olakšati rad Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, koje, za intervencije na kanalizacionoj mreži, više neće morati da traži pomoć srodnih preduzeća iz susjednih gradova. Otud, želim iskazati zadovoljstvo povodom uspješne saradnje sa Delegacijom EU u Crnoj Gori na ovom, ali i drugim projektima Prijestonice Cetinje koji su dobili podršku iz pretpristupnih fondova – naglasila je ona.

Lider tima za tehničku pomoć pri Delegaciji EU u Crnoj Gori Fabio Drago rekao je kako je iz pretpristupnih fondova obezbijeđena podrška projektu, no da je njegova uspješna realizacija bila u nadležnosti lokalne uprave.

- Upravo ovaj način saradnje, u vidu podrške realizaciji projekata lokalnih uprava, ima izuzetan značaj u procesu evropskih integracija. Jer, ovakvi projekti, ne samo da donose benefite lokalnim zajednicama, već predstavljaju i važno iskustvo za gradske uprave, koje će biti od izuzetne važnosti u budućnosti, pri pristupanju Evropskoj uniji – rekao je Drago.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Miloš Ražnatović kazao je kako će nabavka specijalnog vozila u bitnoj mjeri osavremeniti rad tog preduzeća.

- Osim intervencija na gradskoj kanalizacionoj mreži, novo vozilo biće od značaja i u pogledu drugih aktivnosti vezanih za crpljenje fekalnog otpada. Uz to, u budućem periodu, naše preduzeće dodatno će osavremeniti vozni park – istakao je on.

Projekat nabavke specijalnog vozila za intervencije na kanalizacionoj mreži, vrijedan je 240.000 eura. Od te sume, posredstvom prve komponente IPA fondova obezbijeđeno je 160.000 eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018