Na Cetinju obilježena godišnjica Božićnog ustanka
06.01.2013



Vijence su, u prisustvu brojnih građana, položili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predstavnici Udruženja boraca Narodno - oslobodilačkog rada i antifašista Cetinja.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako slava učesnika Božićnog ustanka, koji su ustali u namjeri da se izbore za jednakost Crne Gore, ostaje zauvijek utkana u temelje crnogorskog nacionalnog bića.

- Ovdje smo kako bi se prisjetili onih koji su se borili za svoju i slobodu svoje zemlje. Za njeno dostojanstvo. Onih, koji su za slobodu dali živote, a koji će svojom hrabrošću, odanošću i ljubavlju prema domovini, u istoriji Crne Gore zauvijek ostati besmrtni. Jednako besmrtan u crnogorskom istorijskom trajanju ostaće i Božićni ustanak - i to ne samo kao događaj, već i kao svijetla tačka u tami koja se u toj epohi prošlosti nadvila nad našom državom - naglasio je on.

Cetinje i Crna Gora, kako je dodao gradonačelnik Bogdanović, sa ponosom čuvaju uspomenu na učesnike ustanka iz 1919. godine i na sve one koji svojim djelom jesu primjer i nadahnuće svom potomstvu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018