Đurašković u Velikom Trnovu: Cetinje na mapi kulturnog turizma
09.10.2024

U okviru zvanične posjete Velikom Trnovu, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sa saradnicima prisustvovao je otvaranju XIX Međunarodnog turističkog sajma “Kulturni turizam”, najpoznatije platforme za predstavljanje postignuća Republike Bugarske u sferi kulture i turizma.

 

Gradonačelnik Đurašković izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje prestižnom Međunarodnom sajmu turizma koji godinama omogućava razmjenu ideja, iskustava i promociju destinacija sa bogatom kulturnom baštinom, te istakao značajan turistički potencijal Cetinja, naglasivši bogatu kulturnu baštinu, prirodne ljepote i njegovu posebnost kao istorijskog, kulturnog i duhovnog centra Crne Gore.

 

Tokom razgovora sa organizatorima i učesnicima sajma, gradonačelnik Đurašković predstavio je aktuelne infrastrukturne projekte koji će značajno doprinijeti turističkom i privrednom razvoju Cetinja i Crne Gore, a među najvažnijim izdvojio je izgradnju hotela „Lokanda“ i nastavak radova na žičari Kotor-Lovćen-Cetinje.

 

“Ovi projekti imaju za cilj da poboljšaju turističku infrastrukturu i podstaknu privrednu aktivnost, čime će se dodatno osnažiti pozicija Cetinja kao značajne turističke destinacije”, zaključio je Đurašković.

 

Svečanoj ceremoniji otvaranja sajma prisustvovali su ministar turizma Republike Bugarske Evtim Milošev, gradonačelnik Velikog Trnova Daniel Panov, predstavnici diplomatskog kora, predsjednici opština, kao i brojne druge značajne ličnosti iz kulturnog, umjetničkog i političkog života Republike Bugarske.

 

Međunarodni sajam “Kulturni turizam” postao je ključna platforma za predstavljanje napora opština, turističkih kompanija i građanskih udruženja u razvoju turizma, a organizuje ga opština Veliko Trnovo u saradnji sa nacionalnim organizacijama turoperatora, hotelijera, restoratera u Bugarskoj, uz podršku Ministarstva turizma.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018