Objavljen Drugi javni poziv za raspodjelu sredstava za medicinski potpomognutu oplodnju
08.10.2024

Prijestonica Cetinje raspisala je Drugi javni poziv za raspodjelu sredstava za medicinski potpomognutu oplodnju u cilju podrške sugrađankama i sugrađanima koji žele da se ostvare kao roditelji.

 

Odlukom o budžetu Prijestonice Cetinje za 2024. godinu opredijeljena su sredstva u iznosu od 25.000,00 eura za naknadu troškova u vezi sa ostvarivanjem prava na liječenje neplodnosti postupcima medicinski potpomognute oplodnje. Prvim Javnim pozivom od 08.08.2024. godine raspodijeljen je iznos od 9.000,00 eura. Drugim javnim pozivom za raspodjelu sredstava za medicinski potpomognutu oplodnju opredjeljuju se preostala sredstva u ukupnom iznosu od 16.000,00 eura.

 

Pravo na dodjelu sredstava u iznosu od 3.000,00 eura imaju bračni, odnosno vanbračni supružnici, odnosno žena koja ne živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sa prebivalištem u Prijestonici Cetinje, koji započinju ili su već započeli liječenje neplodnosti.

 

Rok za dostavljanje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

Prijava sa pratećom dokumentacijom se šalje putem e-mail adrese: sekretarijat.ls@cetinje.me ili predaje na Građanskom birou Prijestonice Cetinje, sa naznakom : “Za Komisiju za MPO”.

 

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv mogu se dobiti svakog radnog dana od 07 do 15h u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti ili putem e-mail adrese: sekretarijat.ls@cetinje.me.

 

Tekst Javnog poziva možete preuzeti na LINKU

Prijavni obrazac možete preuzeti na LINKU

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018