Usvojen Program razvoja Prijestonice za 2025. godinu
27.09.2024

Skupština Prijestonice Cetinje, na današnjoj sjednici, usvojila je Program razvoja za 2025. godinu, koji predviđa niz ključnih projekata usmjerenih na unapređenje kvaliteta života u našem gradu.

 

Usvojenim dokumentom planirana je realizacija 12 projekata ukupne vrijednosti 9.000.000,00 eura, koji se odnose na unapređenje i razvoj komunalne, sportske, turističke i javne infrastrukture, očuvanje kulturno-istorijskog nasljeđa, otvaranje novih radnih mjesta, valorizaciju turističkog potencijala, razvoj ruralnog područja i drugo.

 

„2025. će biti godina velikih projekata za Cetinje koji imaju za cilj poboljšanje ekonomskog ambijenta i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, što ostaje prioritet daljeg razvoja Cetinja. U narednom periodu nastavljamo da gradimo naše Cetinje kao željeni dom za život i rad mladih ljudi sa svim uslovima za dostojanstven život”, kazao je gradonačelnik Nikola Đurašković.

 

Program obuhvata nekoliko višegodišnjih projekata, među kojima su izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže, rekonstrukcija dijela Vučedolske ulice i sanacija glavnog ponora, uređenje gradskih parkova i izgradnja hotela Lokanda sa podzemnom garažom.

 

„Pred nama je godina izazova, ali i ogromnih mogućnosti. Program razvoja Cetinja za 2025. godinu temelji se na stvaranju prosperitetnog grada. Zajedno, ulažući u infrastrukturu, ekonomiju i otvaranje radnih mjesta, kreiraćemo uslove za bolji život svih nas. Zajedničkim snagama, možemo ostvariti sve ove ambiciozne ciljeve i učiniti Cetinje gradom ponosa, napretka i sigurnosti za sve generacije”, kazao je gradonačelnik.

 

Đurašković se zahvalio svim obornicama i odbornicima na podršci, kao i građanima koji su kroz Javnu raspravu davali komentare, sugestije i kritike.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018