Zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović i Marko Brnović i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović obišli obrazovne ustanove na Cetinju
20.08.2024

U skladu sa nedavno potpisanim Sporazumom o saradnji između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonice Cetinje, ministarka prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović i Marko Brnović, obišli su danas škole i vrtić na teritoriji Cetinja u kojima je u toku rekonstrukcija.

Delegacija je obišla radove u Srednjoj stručnoj školi Cetinje gdje su u toku radovi na rekonstrukciji sale i toaleta vrijednosti oko 300.000 eura, koji se realizuju kroz projekat "Unapređenje crnogorskog sistema obrazovanja” u saradnji sa EIB-om.

Takođe, organizovan je i obilazak radova u objektima JU OŠ „Lovćenski partizanski odred” i JU „Gimnazija“ Cetinje, koji se realizuju kroz projekat unapređenja energetske efikasnosti koji Ministarstvo energetike sprovodi sa KFW bankom, a čija je vrijednost preko 4 miliona eura.

Prilikom posjete JPU „Zagorka Ivanović“ konstatovano je da radovi na oba objekta vrtića teku planiranom dinamikom. Naime, na osnovu potpisanog Memoranduma Prijestonica Cetinje je obezbijedila sredstva u iznosu od oko 140.000 eura za ugradnju sistema grijanja, dok je na objektu Centralnog vrtića Prijestonica Cetinje realizovala radove na rekonstrukciji krovnog pokrivača, vrijednosti oko 120.000 eura.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo što su obaveze predviđene Sporazumom o saradnji između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonice Cetinje u potpunosti ispoštovane sa obje strane, te je dogoveno da u narednom periodu strane potpisnice sačine novi sporazum kojim će predvidjeti projekte koji će se implementirati u toku 2025. godine, a od kojih će najznačajniji biti izgradnja novog studentskog doma na Cetinju.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonica Cetinje nastaviće da rade zajedno na stvaranju boljeg i sigurnijeg obrazovnog okruženja za sve učenike i zaposlene u obrazovnim ustanovama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018