Upriličen prijem za učesnike Međunarodnog festivala folklora
02.08.2024

Zamjenica gradonačelnika Ana Novović upriličila je svečani prijem za učesnike 14. Međunarodnog festivala folklora CIOFF „Cetinje 2024“, koji je otvoren sinoć na Ljetnjoj pozornici.

 

Ona je poželjela dobrodošlicu gostima i iskazala zadovoljstvo što Prijestonica Cetinje i ove godine ima priliku da bude domaćin prestižne kulturno-umjetničke manifestacije koja okuplja folklorne ansamble iz različitih zemalja, koji će kroz muziku, ples i tradiciju predstaviti bogatstvo svojih kulturnih nasljeđa.

 

Novović je istakla značaj ove manifestacije za očuvanje i promociju kulturne raznolikosti i dodala da je Prijestonica Cetinje i ove godine sa zadovoljstvom prihvatila da bude domaćin i pokrovitelj ovog značajnog kulturnog događaja.

 

"Ponosni smo što je Cetinje domaćin ovog značajnog festivala, koji nas podsjeća na važnost poštovanja različitih tradicija. Naš grad je oduvijek bio centar kulture i umjetnosti, i drago nam je što imamo priliku da ugostimo folklorne ansamble iz drugih država“, kazala je Novović.

 

Predstavnici ansambala iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Sjeverne Makedonije zahvalili su se na toploj dobrodošlici i istakli zadovoljstvo zbog mogućnosti da svoje kulturno nasljeđe podijele sa građanima Cetinja.

 

Festival folklora održava se na Cetinju od 2000. godine, a internacionalni karakter dobio je 2004. godine od kada se organizuje pod pokroviteljstvom Svjetske organizacije folklornih festivala i tradicionalne umjetnosti CIOFF.

 

U okviru programa, danas je od 11 do 19:30 časova na Dvorskom trgu biće održan Međunarodni sajam suvenira, a naredna dva dana od 20:30 sati, publika će na Ljetnjoj pozornici uživati u nastupima crnogorskih i inostranih ansambla.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018