Održana Centralna javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2025. godinu
25.07.2024

Centralna javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2025. godinu održana je danas u Skupštinskoj sali Prijestonice Cetinje.

 

Javnoj raspravi prisustvovali su članovi radne grupe za pripremu Prijedloga Programa razvoja za 2025. godinu, predstavnici gradske uprave Prijestonice Cetinje, gradskih preduzeća, nevladinog sektora, mjesnih zajednica i građanke i građani Prijestonice.

 

Prisutni građani iznijeli su svoje prijedloge koji će, u zavisnosti od toga da li ispunjavaju uslove Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, Zakona o Prijestonici i Odluci o izradi kapitalnog budžeta, kao i raspoloživosti sredstava u kapitalnom budžetu, biti uvršteni u Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2025. godinu.

 

Zajednički je konstatovano da je većina prijedloga datih na javnim raspravama u prethodnoj godini uvažena i realizovana, čime lokalna uprava pokazuje otvorenost, transparentnost i maksimalnu uključenost građana u kreiranju lokalnih politika, posebno kada je u pitanju donošenje ovako važnih dokumenata.

 

Nakon završetka današnje Centralne javne rasprave o Nacrtu Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2025. godinu i obrađivanja svih prijedloga i sugestija, biće dat konačan stav obrađivača o svim prijedlozima projekata koji su pristigli za vrijeme trajanja javne rasprave.

 

Rok za izradu Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2025. godinu je najkasnije do 01. oktobra 2024. godine, kada isti, uz prethodno informisanje Skupštine, treba da bude dostavljen Senatu Prijestonice za usvajanje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018