Otvorena izložba fotografija „Cetinje, upoznajmo se. Tvoj Harkov“
18.07.2024

Prva izložba fotografija ukrajinskog pobratimskog grada, pod nazivom "Cetinje, upoznajmo se. Tvoj Harkov", otvorena je u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Na izložbi je prikazano oko 30 fotografija različitih ukrajinskih autora, koje obuhvataju poznate lokacije, parkove, spomenike i drugo kulturno-istorijsko nasljeđe ovog grada. Izložba takođe uključuje istorijske fotografije ulica i zgrada iz 19. i 20. vijeka, kao i nekoliko savremenih slika koje dokumentuju razaranja nastala usljed ruske invazije na Ukrajinu.

Organizacija i otvaranje izložbe planirano je prije početka rata, kao prilika da se svi građani upoznaju sa ljepotama našeg grada pobratima i kao konkretan korak ka razmjeni zajedničkih ideja, inicijativa i iskustava. Međutim, usljed ratnih okolnosti, otvaranje ove izložbe bila je prilika za prisutne ne samo da se upoznaju sa ljepotom Harkova, već i prilika da se čuje njegov glas u ovim teškim vremenima.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasimenko, počasna konzulka Olga Olekseinko, prvi zamjenik gradonačelnika Harkiva Oleksandr Novak, kao i predstavnici Gradskog vijeća Harkova.

Sa događaja je poručeno da se ovom izložbom uprkos teškim ratnim vremenima, ističe duboko prijateljstvo između Cetinja Harkova i poslata snažna poruka nade da će ljepota i snaga Harkova prikazana na fotografijama zasijati ponovo.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018