Stručno osposobljavanje visokoškolaca: Upriličen prijem izabranih kandidata
15.01.2013


Izabrane kandidate, njih 24, pozdravio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je iskazao zadovoljstvo time što će svršeni visokoškolci u narednih devet mjeseci biti angažovani u lokalnoj upravi.

- Angažman 24 mladih ljudi, dodatno će doprinijeti jačanju kvaliteta i efikasnosti u radu naše, ujedno i najmlađe lokalne uprave u zemlji. Stoga, želim iskazati posebno uvjerenje da ćete biti zadovoljni radom i ambijentom u sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, da ćete steći nova iskustva, ali i da ćete se svojim angažmanom u narednom periodu nametnuti i istaći u organima u kojima budete obavljali svoje zadatke - kazao je on.

Visokoškolci koji će se u predstojećih devet mjeseci stručno osposobljavati u Prijestonici Cetinje, obavljaće poslove u sklopu Službe gradonačelnika, Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Sekretarijata za finansije i razvoj, Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade, Centra za informacioni sistem i Uprave lokalnih javnih prihoda.

Devetomjesečno stručno osposobljavanje, koje će se računati kao 12 mjeseci radnog iskustva, uz sticanje praktičnih znanja, korisnicima će omogućiti i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita.

Korisnici programa, tokom stručnog osposobljavanja, primaće naknadu, čija će visina iznositi pedeset odsto prosječne zarade za prethodnu godinu. Sredstva za realizaciju programa obezbijediće Vlada Crne Gore.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018