Koordinator TIKA dr Birol Četin posjetio Prijestonicu Cetinje
15.01.2013


Gradonačelnik Bogdanović naglasio je značaj sadržajnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Republike Turske, pritom naglašavajući da je znatan doprinos tome dala upravo TIKA. On je podsjetio kako je Prijestonica Cetinje, posredstvom TIKA, već kandidovala više projekata - počev od rekonstrukcije fasada u Rijeci Crnojevića, preko instalacije rasvjete na Žabljaku Crnojevića, sve do nabavke opreme za Radio Cetinje.

Poseban dio sastanka odnosio se na privredu,  pri čemu je gradonačelnik Bogdanović prezentirao projekat višenamjenskog centra MACCOC. On je naglasio kako je izrada master plana u toku, a da je Prijestonica Cetinje nedavno dobila podršku Skupštine Prijestonice Cetinje za stimulativne mjere namijenjene investitorima. S tim u vezi, gradonačelnik Bogdanović predložio je da u predstojećem periodu bude upriličen susret sa predstavnicima turske privrede. 

Dr Četin iskazao je interesovanje i za predstojeći projekat rekonstrukcije stare bolnice „Danilo prvi“, što će predstavljati novu fazu projekta „Beautiful Cetinje“. On je naglasio kako treba razmotriti soluciju da pomenuti projekat, po finalizaciji izrade dokumentacije, bude kandidovan za kofinansiranje, dodajući da je TIKA samo u minuloj godini, u Crnoj Gori, podržala 12 projekata iz oblasti zdravstva.

Tokom posjete Cetinju, dr Četin obišao je i prostorije Radija Cetinje, te staro zdanje bolnice „Danilo prvi“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018