Delegacija Prijestonice Cetinje boravila u posjeti Bavarskoj, SR Njemačka
22.01.2013


Tokom petodnevnog boravka u Njemačkoj, članovi delegacije Prijestonice Cetinje sastali su se sa predstavnicima Grada Nirnberga, pri čemu je iskazano obostrano zadovoljstvo nedavno potpisanim Protokolom o partnerstvu dva grada, uz uvjerenje da će bilateralna saradnja u narednom periodu biti dodatno intenzivirana.

Delegacija iz crnogorske Prijestonice učestvovala je i na seminarima „Socijalni sporazum između SR Njemačke i Crne Gore“ i „Dužnost i obaveze komune“.  Tom prilikom, predstavnici delegacije iz Crne Gore bili su u prilici da se upoznaju sa zakonskim okvirima, temama vezanim za socijalno osiguranje, uređenjem i funkcionisanjem lokalnih zajednica u SR Njemačkoj, te 36 komuna koje egzistiraju u okviru pokrajine Bavarske.

Uz posjetu gradskoj upravi, seminare i informativna predavanja, predstavnici Prijestonice Cetinje u Nirnbergu su posjetili sjedišta i predstavništva više renomiranih brendova, među kojima i centar kompanije „Adidas“.

Uz Nirnberg, delegacija je boravila i u Bambergu, te u istorijskom gradu Koburgu, gdje je upriličena posjeta predstavništvu - informacionom centru Evropske unije.

Posjeta SR Njemačkoj upriličena je u cilju jačanja odnosa dva grada, ali i intenziviranja saradnje između regije Frankonije (Franačke) i Crne Gore.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018